Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Heb je zin in een gezonde, simpele en vullende maaltijd zonder vlees of vis? Dan is dit recept voor gevulde paprika’s met o.a. quinoa, zwarte bonen en mais misschien wel iets voor jou! Deze veganistische maaltijd zit vol met vezels en plantaardige eiwitten en kan bovendien binnen veertig minuten op tafel staan. Van die veertig minuten hoef je maar twintig minuten écht iets te doen, de helft van de tijd moet je namelijk wachten terwijl de paprika gaart in de oven. Ideaal, toch?

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer de rode bieten hummus met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.

Geroosterde bloemkool hummus

Geroosterde bloemkool hummus

Laatst zag ik op TV die reclame over de groentespreads van Zonnatura en ik dacht bij mijzelf: “Het word tijd dat ik eens mijn eigen groentespread recept verzin!” Uiteindelijk is m’n groentespread een hummus met geroosterde bloemkool geworden, want bloemkool was zo’n beetje het enige wat ik op dat moment in huis had. Ingrediënten die gebruikt worden in dit recept zijn o.a. bloemkool, tahini (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie.