Rode bieten hummus

Rode bieten hummus | Gewooneenfoodblog.nl!

Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer het gerechtje met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de rode bieten hummus

Toen ik vorige week zaterdag mijn recept voor een smoothie bowl met tofu en rode biet online had geplaatst zei ik al dat ik al lange tijd van plan was om een keer rode bieten hummus te maken. Voor die smoothie bowl had ik één rode biet uit zo’n pakje gekookte bieten gebruikt en de rest van dat geopende pakje lag vanochtend nog steeds in mijn koelkast. De tijd om eindelijk eens de hummus met rode biet te maken was dan ook aangebroken.

Hummus met rode biet | Gewooneenfoodblog.nl

Hummus met rode bieten en kikkererwten

Nog niet zo héél lang geleden had ik al een keer een recept voor geroosterde bloemkool hummus online geplaatst. In dat recept had ik de kikkererwten, die normaal gesproken gebruikt worden om hummus te maken, achterwege gelaten. Die versie bestond dus alleen uit bloemkool, aangevuld met tahini en dergelijke. Aan deze rode bieten hummus heb ik wel een klein blikje kikkererwten (130 gram uitlek gewicht) toegevoegd. Je zou er echter voor kunnen kiezen om de kikkererwten achterwege te laten en de hoeveelheid rode biet te verdubbelen. In dat geval kun je namelijk de aangegeven hoeveelheden van de rest van de gebruikte ingrediënten aanhouden. Zonder de kikkererwten zou de hummus bijvoorbeeld Paleo geschikt zijn, wat de versie volgens het onderstaande recept niet is.

Rode bieten hummus | Gewooneenfoodblog.nl!

Rauwe of voorgekookte rode bieten?

Zoals je op de foto’s kunt zien maak je aan de hand van dit recept een relatief klein bakje rode bieten hummus. Wil je er bijvoorbeeld met z’n vieren van genieten, dan kun je het recept uiteraard verdubbelen. Overigens heb ik gemakshalve voorgekookte rode bieten gebruikt. Je kunt natuurlijk verse bieten gebruiken. Eerlijk gezegd zou dat de hummus alleen maar lekkerder maken (nóg lekkerder!). Gebruik je inderdaad rauwe rode bieten? Dan kun je ze in kleine blokjes snijden, er een beetje olijfolie of kokosolie overheen doen en ze vervolgens 25 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.

Rode bieten hummus recept

Benodigdheden:

Recept Afdrukken
Rode bieten hummus
Serveer de rode bieten hummus bijvoorbeeld met bleekselderij, worteltjes, plakjes komkommer, crackers, pita's, radijsjes en/of appels.
Maaltijd Tussendoortjes
Keuken Algemeen
Prep Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Tussendoortjes
Keuken Algemeen
Prep Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maal de kikkererwten en de rode biet in een foodprocessor fijn totdat er een puree ontstaat. Voeg daar beetje bij beetje de andere ingrediënten aan toe totdat je de gewenste smaak hebt bereikt. Bovenstaande is mijn recept, maar misschien vind jij bijvoorbeeld de hoeveelheid knoflook wel te weinig of juist te veel.
  2. Doe de rode bieten hummus in een serveerschaaltje en garneer optioneel met wat extra olijfolie, een snufje cayennepeper en wat fijngesneden peterselie.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *