Pastasalade caprese met pesto, spinazie en pijnboompitten

Pastasalade caprese met pesto, spinazie en pijnboompitten

Vind je de smaken van een salade caprese lekker? En heb je zin in een redelijk gezonde salade die je maag goed vult? Dan is dit recept voor een pastasalade caprese met pesto, spinazie en pijnboompitten waarschijnlijk iets voor jou! Deze maaltijdsalade bevat de traditionele caprese ingrediënten tomaat, basilicum en mozzarella, maar is verrijkt met onder meer pesto, spinazie en pijnboompitten. Deze simpele salade is snel klaar, want in de tijd dat de pasta kookt kun je de rest van de ingrediënten klaarmaken. Ideaal op een warme zomerdag!

Tomaten risotto met spinazie

Tomaten risotto met spinazie

Risotto is eigenlijk iets wat ik zelden maak. Aangezien je vrijwel constant moet blijven roeren voor het beste resultaat lijkt het zo tijdrovend. Ik had laatst echter veel te veel spinazie in huis gehaald, waardoor ik manieren verzinnen om die zak op te maken. Toen kwam het idee van een spinazie risotto in mij op. Er ontbrak alleen nog iets; enkel met spinazie vond ik de risotto namelijk een béétje saai. “Hoe zou het smaken met tomaten?”, vroeg ik mij vervolgens af. Nou, dat smaakt prima en deze tomaten risotto met spinazie is daar het eetbare bewijs van.

Snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten

Snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten

Heb je zin in een simpel, fris en zomers groentegerecht? En vind je bonen lekker? Dan is dit recept voor snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten iets voor jou! Deze bonensalade smaakt goed op kamertemperatuur, maar is ook lekker als het warm is. In plaats van cannellini bonen kun je overigens ook andere (witte) bonen, kikkererwten of linzen gebruiken. Ben je geen kleine eter? Serveer dit gerecht dan met zoiets als polenta, aardappelpuree of rijst en/ of een stukje gegrilde kip of witvis.

Rode pesto maken van zongedroogde tomaten

Rode pesto maken van zongedroogde tomaten

Wil je zelf een keer rode pesto maken van zongedroogde tomaten? Dan is dit recept iets voor jou! Het is een simpel basisrecept, maar je kunt er eventueel nog ingrediënten als geroosterde paprika’s of een rood pepertje aan toevoegen als je dat lekker vindt. In het recept geef ik enkele voorbeelden van veranderingen die je kunt aanbrengen. Ook het basisrecept voor zelfgemaakte rode pesto van zongedroogde tomaten smaakt dankzij de verse ingrediënten echter al beter dan de (meeste) potjes rode pesto die je kunt kopen!

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata is een Siciliaans groentegerecht. Het bevat dan ook ingrediënten die typerend zijn voor de regio. Denk hierbij aan aubergine, tomaten, olijven en kappertjes. Caponata wordt traditioneel op kamertemperatuur gegeten en is eigenlijk een voorgerecht (antipasto). Je kunt het echter ook prima als onderdeel van de avondmaaltijd eten. Serveer het bijvoorbeeld met een stukje gegrild vlees of vis en couscous!

Courgettesoep met rucola

Courgettesoep met rucola

Krijg je van het herfstweer zin in een makkelijk soepje? Probeer dan eens dit simpele recept voor courgettesoep met rucola. Garneer de soep bijvoorbeeld met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes en uitgebakken spekjes. Dit zijn stuk voor stuk ingrediënten die goed samen gaan met zowel courgette als rucola. Een klein handje Parmezaanse kaas door de soep zou ook erg lekker zijn (maar die was ik vergeten toe te voegen, helaas). Serveer de courgettesoep bijvoorbeeld met een vers afgebakken ciabattabroodje, belegd met tomaat en gegratineerde mozzarella!

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Dit is een héél simpel recept voor een pastagerecht met spinazie dat je binnen een kwartiertje op tafel kunt zetten. Bovendien smaakt het nog heerlijk ook! De hoofdingrediënten voor dit gerecht zijn verse spinazie, cherrytomaatjes en spekjes, maar de ui, knoflook en gember zijn eigenlijk even belangrijk. Geroosterde pijnboompitjes maken de pasta helemaal af.