Paksoisalade met komkommer, quinoa en kip

Paksoisalade met komkommer, quinoa en kip

Yes, het is eindelijk lente! Het leek mij wel toepasselijk om dit seizoen te openen met een recept voor een salade. Ik vond het echter nog iets te koud voor een verfrissende salade met zoiets als fruit erin, dus het is een wat stevigere maaltijdsalade geworden. Een paksoisalade met komkommer, quinoa en kip om precies te zijn. Deze eenvoudige salade wordt op smaak gebracht met een gember-sesamdressing en kan in ongeveer 20 a 25 minuten op tafel staan. Ik heb gerookte kip gebruikt, maar in plaats daarvan kun je natuurlijk ook gebakken kipstukjes of een gegrilde kipfilet gebruiken. Overigens kan ik mij voorstellen dat een vegetarische variant met ei, tofu of tempeh ook prima zal smaken. Het is maar net waar je zin in hebt!

Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Heb je zin in een gezonde, simpele en vullende maaltijd zonder vlees of vis? Dan is dit recept voor gevulde paprika’s met o.a. quinoa, zwarte bonen en mais misschien wel iets voor jou! Deze veganistische maaltijd zit vol met vezels en plantaardige eiwitten en kan bovendien binnen veertig minuten op tafel staan. Van die veertig minuten hoef je maar twintig minuten écht iets te doen, de helft van de tijd moet je namelijk wachten terwijl de paprika gaart in de oven. Ideaal, toch?

Quinoasalade met rode biet, sinaasappel en feta

Quinoasalade met rode biet, sinaasappel en feta

Heb je tijdens kerst misschien iets te veel gegeten en ben je op zoek naar een gezonde, lichte maaltijdsalade? Dan is deze lauwwarme quinoasalade met rode biet, sinaasappel, feta en walnoten wellicht iets voor jou. Dit frisse gerecht doet je misschien meer aan de lente dan aan de winter denken, maar goed, datzelfde geldt voor de temperatuur buiten! Ik heb voorgekookte rode bietjes gebruikt, waardoor de quinoasalade lekker snel klaar is. Je kunt natuurlijk ook verse rode bieten gebruiken en deze 40-60 minuten koken (afhankelijk van de grootte van de bieten).