Bananen kwarktaart met kokos en chocolade
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Passieve Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Passieve Tijd
4uur
Ingrediënten
Taartbodem
Kwarkvulling
Toppings
Instructies
  1. Bedek de bodem van de springvorm met een op maat gesneden bakpapiertje. Maal vervolgens alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine fijn totdat er een deeg ontstaat. Gebruik je kokosvet? Verwarm dit dan eerst in een pannetje of een magnetron zodat het vloeibaar wordt. Plaats het deeg op de bodem van de springvorm, verdeel het gelijkmatig en druk het goed aan. Plaats de springvorm in de vriezer (of koelkast) totdat je ‘m weer nodig hebt.
  2. Week de blaadjes gelatine in koud water gedurende vijf minuten. Vermaal ondertussen de bananen in een keukenmachine totdat er een milkshake-achtige substantie ontstaat. Voeg daar optioneel het eiwitpoeder aan toe en meng alles goed door elkaar. Voeg tot slot de magere kwark en de kokosrasp toe en meng alles nogmaals door elkaar.
  3. Verwarm ongeveer vijf eetlepels water (een klein laagje) in een pannetje op het vuur. Voeg daar de geweekte blaadjes gelatine aan toe en roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg de gelatine toe aan het bananen-kwark mengsel en roer het wederom goed door elkaar.
  4. Stort de kwarktaart vulling in de springvorm en zet de kwarktaart voor zo’n drie tot vier uur in de koelkast.
  5. Rooster alvast de kokosrasp voor de topping zodat deze kan afkoelen. Snijd dan ook maar gelijk de chocolade fijn. Als de kwarktaart al even in de koelkast heeft gestaan (na bijvoorbeeld 1,5 uur), dan is de kwarkvulling nog net niet helemaal gestold. Als je nu de chocolade en de kokos eroverheen strooit, en deze lichtjes aandrukt, dan blijft het beter liggen dan wanneer je het eroverheen strooit als de kwarktaart helemaal gestold is.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!