Energierepen met vijgen, cranberries en noten
Porties Prep Tijd
10energierepen 10minuten
Passieve Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
10energierepen 10minuten
Passieve Tijd
60minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Optionele smaakmakers
Instructies
  1. Doe de gedroogde vijgen, cranberries, cashewnoten en amandelen in een foodprocessor. Laat de machine een paar minuten draaien totdat alle ingrediënten goed zijn fijngehakt. Voeg een snufje zeezout toe en, eventueel, de specerijen. Meng alles goed door elkaar.
  2. Pak een rechthoekige of vierkante vorm en bekleed de onderkant met een bakpapiertje. Ik heb een vorm van 15 bij 15 centimeter gebruikt. Doe de fijngehakte ingrediënten in de vorm en druk alles goed aan. Zet het vervolgens een klein uurtje in de koelkast.
  3. Haal het hard geworden mengsel uit de vorm en snijd er repen van in het gewenste formaat. Ik heb er tien repen van gemaakt. Bewaar deze energierepen in een afgesloten bakje (bij voorkeur in de koelkast).
Notities

Energierepen met vijgen, cranberries en noten bewaren

Je kunt de dadelrepen het beste in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Op die manier blijven ze minstens vier dagen goed (ik denk veel langer, maar toen waren ze op). Je zou ze op kamertemperatuur kunnen bewaren, maar in de koelkast behouden ze het beste hun vorm.

Benodigdheden

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!