Havermout bananenbrood met pindakaas en chocolade
Voor dit recept heb ik zelf 100 gram fijngemalen havermout en 50 gram havervlokken gebruikt. De havervlokken zorgen voor iets meer structuur. Je kunt ervoor kiezen om 150 gram fijngemalen havermout of 150 gram havervlokken te gebruiken.
Porties Prep Tijd
1bananenbrood 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
1bananenbrood 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in of bedek de bodem en de zijkanten van het cakeblik met bakpapier.
  2. Pureer de bananen in een blender (of prak ze met een vork). Doe daar de Griekse yoghurt en de honing bij en vermeng alles met elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje de pindakaas toe totdat je de smaak van dit mengsel goed vindt. Voeg daarna de eieren toe en klop alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de havermout, het bakpoeder en een snufje zout toe en meng deze ingrediënten rustig door het beslag.
  3. Als je een reep pure chocolade gebruikt, zoals ik, weeg dan 50 gram af en snijd de blokjes chocolade vervolgens fijn met een mes. Hak de pinda’s, als je die toe wilt voegen, in kleine stukjes. Voeg de chocolade en de pinda’s toe aan het beslag. Houd van zowel de fijngesneden chocolade als de gehakte pinda’s een klein beetje over om over het bananenbrood te strooien voordat je het in de oven zet.
  4. Voeg het beslag toe aan het cakeblik. Strooi er de overgebleven chocolade en pinda’s overheen. Ook kun je ervoor kiezen om er dunne plakjes banaan in een rechte lijn bovenop te leggen. Bak het bananenbrood vervolgens gedurende een minuut of veertig in de voorverwarmde oven. Check of het bananenbrood gaar is door er een vork of een satéstokje in te prikken. Als deze er droog uitkomt, dan is het bananenbrood klaar.
  5. Laat het bananenbrood zo’n tien minuten afkoelen voordat je het uit het cakeblik probeert te halen. Laat het vervolgens nog eventjes afkoelen op een rooster. Het bananenbrood kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.
Notities

Houdbaarheid bananenbrood

Als het bananenbrood eenmaal volledig is afgekoeld, dan kun je het gemakkelijk minstens drie dagen bewaren in de koelkast. Langer kan ongetwijfeld ook, maar dan wordt ‘ie er waarschijnlijk niet lekkerder op. Je kunt er ook voor kiezen om het bananenbrood in plakjes te snijden en deze plakjes in te vriezen. Als je het bananenbrood in de koelkast of vriezer bewaart, dan kun je deze voor het serveren eventueel makkelijk opwarmen in de magnetron of oven (indien gewenst).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!