Panini met brie, serranoham en appel
Dit is een simpel recept voor een panini met brie, serranoham en appel. In plaats van een speciaal panini broodje kun je ook een klein stokbroodje of twee sneetjes brood gebruiken. Je kunt het gerechtje ook bereiden in de oven of in een tosti-ijzer als je geen contactgrill hebt. Voor een minder calorierijk broodje kun je de helft van de brie toevoegen. Beleg dan alleen de onderkant van het broodje met de brie in plaats van ook nog brie bovenop de andere ingrediënten te leggen.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
De panini
Optioneel #1: De walnoten
Optioneel #2: De tapenade (in plaats van bovengenoemde walnoten)
Instructies
De panini
  1. Verwarm de contactgrill voor. Snijd het panini broodje horizontaal door de helft. Leg op één helft drie plakjes brie, gevolgd door de serranoham en de plakjes appel. Optioneel kun je er nu de grof gehakte walnoten of de walnotentapenade bovenop leggen. Leg er nog drie dunne plakjes brie bovenop en dek de panini tot slot af met de andere helft van het broodje.
  2. Leg de panini onder de contactgrill en laat deze in een minuut of 7 goudbruin worden.
De tapenade
  1. Maal alle ingrediënten fijn in een klein hakmolentje, in een foodprocessor of met een vijzel. Voeg naar smaak peper toe. That’s it.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!