Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Heb je zin in een simpele salade die je als bijgerecht maar ook als hoofdonderdeel van een maaltijd kunt serveren? En vind je rode bieten lekker? Dan is dit recept voor een Griekse rode bietensalade misschien wel iets voor jou. Deze snelle salade kan in 10 minuten op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt), wat ideaal is. Het gerecht combineert aardse rode bieten met robuuste rode wijnazijn, scherpe knoflook en verse kruiden. Met een paar alledaagse ingrediënten tover je zo iets mediterraans op tafel!

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Heb je zin in een lekkere pasta met een simpele saus? En vind je paprika, balsamico en champignons lekker? Dan is dit recept iets voor jou. Dat zijn namelijk dé ingrediënten die bepalend zijn voor de smaak van deze pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons. Zoals de titel van het gerecht al doet vermoeden. Als je een pot geroosterde paprika’s gebruikt, dan zou dit gerecht binnen 20 minuten op tafel kunnen staan. Het is dan ook ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een enigszins gezonde maaltijd wilt eten. Bovendien kun je het gerecht makkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld (vegetarische) kipstukjes toe, gebruik een paddenstoelenmix in plaats van champignons of doe er een Spaans pepertje doorheen als je van pittig eten houdt.

Panini met brie, serranoham en appel

Panini met brie, serranoham en appel

Weet je nog niet wat je als lunch gaat eten? En vind je brie lekker? Dan is dit recept voor een panini met brie, serranoham en appel misschien wel iets voor jou! Deze panini bevat een lekkere combinatie van zoutige serranoham, romige brie en frisse appel. Om het gerecht helemaal af te maken kun je er ook wat walnoten of een walnotentapenade op doen. Overigens zou je de panini natuurlijk prima zonder ham of zonder appel kunnen maken, indien gewenst. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon brood te gebruiken en een tosti met brie, serranoham en appel te maken. Ook dat zal goed smaken!

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Heb je zin in een stamppot met rode bieten? En wil je er eentje zonder aardappelen proberen? Dan is dit recept voor een rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Met deze stamppot kun je veel kanten op. Zo smaakt het goed met een stukje vis, kip of vlees, maar ook met een gekookt eitje, walnoten of feta. Bovendien is de stamppot vrij simpel om te maken en kan deze binnen een half uurtje op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt). Ideaal, toch?

Kip Madeira met kastanjechampignons

Kip Madeira met kastanjechampignons

Heb je zin in een verwarmend, lekker en redelijk simpel kipgerecht met een rijke smaak? Dan is dit recept voor kip Madeira met kastanjechampignons misschien wel iets voor jou! Het gerecht is gebaseerd op een klassieke kip marsala, maar ik had de verkeerde wijn in huis (Portugese Madeira in plaats van Italiaanse marsala). Ach ja, kan gebeuren. Het gerecht kun je natuurlijk ook met andere champignons of paddenstoelen maken en smaakt goed in combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree of bloemkoolpuree. Overigens kan het gerecht glutenvrij bereid worden; zie daarvoor de receptuur.

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Heb je zin in een simpele maaltijdsalade met gerookte makreel? Dan is dit recept voor een rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Deze maaltijdsalade kan supersnel op tafel staan als je voorgekookte rode bieten gebruikt. Het enige wat je dan hoeft te doen is wat rijst te koken en de rest van de ingrediënten te snijden. Overigens smaakt de salade ook prima met kip in plaats van makreel of zónder makreel voor een vegetarische versie.

Spanakopita (Griekse taart met spinazie en feta)

Spanakopita (Griekse taart met spinazie en feta)

Wil je een Griekse spinazietaart met filodeeg en feta maken? Dan is dit recept voor ‘spanakopita’ iets voor jou! Het gerecht is makkelijk in elkaar te zetten, maar vergt wel even wat tijd. De spinazietaart smaakt echter de volgende dag (en de daaropvolgende dagen) ook nog goed en kan een tweede keer opgewarmd worden in de oven. Het filodeeg blijft dan knapperig. Bovendien vind ik het gerecht ook op kamertemperatuur prima smaken. Je kunt dus gerust te veel maken zodat je er meerdere dagen van kunt eten!

Spaanse flamenco eieren (Huevos a la Flamenca)

Spaanse flamenco eieren (Huevos a la Flamenca)

Heb je zin in een eiergerecht dat geschikt is als lunch, brunch en diner? En vind je zowel tomaten als de smaken uit de Spaanse keuken lekker? Dan is dit recept voor Spaanse flamenco eieren iets voor jou! In het recept wordt chorizo gebruikt, maar een vegetarische versie zonder chorizo smaakt ook goed. Daarnaast bevat het gerecht typisch Spaanse ingrediënten zoals sherry, geroosterde paprika en gerookt paprikapoeder. Bovendien kan het recept gemakkelijk naar eigen wens aangepast worden. In de blog vind je daar suggesties voor!

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Heb je zin in een veganistisch hoofdgerecht met aubergines? En vind je de smaken uit de keuken van het Midden-Oosten lekker? Dan is dit recept voor een Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten waarschijnlijk wel iets voor jou! Dit gerecht smaakt bovendien ook koud goed, dus je kunt gerust te veel maken zodat je de volgende dag alvast een lunch of avondmaaltijd klaar hebt. Ideaal, toch?

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Heb je zin in een frisse, gezonde en makkelijke maaltijdsalade met een smaakvolle dressing? En vind je komkommer en appel lekker? Dan is dit recept voor een spitskoolsalade met komkommer en appel iets voor jou! Deze maaltijdsalade staat binnen tien a vijftien minuten op tafel, zit boordevol vitamine C (en andere dingen die goed voor je zijn), en is voorzien van een krachtige gember-mosterddressing. In plaats van die dressing kun je overigens natuurlijk je favoriete dressing gebruiken. De salade zou bijvoorbeeld ook prima smaken met een tuinkruidendressing, yoghurtdressing of honing-mosterddressing!