Pastasalade caprese met pesto, spinazie en pijnboompitten
Dit is een recept voor een simpele pastasalade caprese met pesto, spinazie en pijnboompitten. De salade bevat best een flinke hoeveelheid fijngesneden spinazie, wat betreft volume, in vergelijking met de rest van de ingrediënten. Daardoor is de spinazie best sterk aanwezig. Misschien dat je daarom zelf genoegen neemt met bijvoorbeeld 75 gram in plaats van 110 gram spinazie per persoon. Je zou ook een deel kunnen vervangen door zoiets als rucola, veldsla of lollo rosso.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Pesto dressing
Instructies
  1. Zet een pan water met zout op en breng het water aan de kook. Kook vervolgens de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ondertussen een andere pan op het vuur en rooster de pijnboompitten een minuut of twee (of totdat ze goudbruin zijn) in de droge pan. Haal de pan van het vuur zodat de pijnboompitten niet verbranden.
  2. Snijd ondertussen de spinazie klein, halveer de tomaatjes en snipper de rode ui. Laat de mini mozzarellabolletjes uitlekken. Meng ook alle ingrediënten voor de pesto door elkaar.
  3. Laat de gekookte pasta iets afkoelen of spoel deze koud onder de kraan. Meng tot slot alle hoofdingrediënten en de dressing door elkaar en serveer de salade direct.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!