Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Heb je zin in een lekkere pasta met een simpele saus? En vind je paprika, balsamico en champignons lekker? Dan is dit recept iets voor jou. Dat zijn namelijk dé ingrediënten die bepalend zijn voor de smaak van deze pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons. Zoals de titel van het gerecht al doet vermoeden. Als je een pot geroosterde paprika’s gebruikt, dan zou dit gerecht binnen 20 minuten op tafel kunnen staan. Het is dan ook ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een enigszins gezonde maaltijd wilt eten. Bovendien kun je het gerecht makkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld (vegetarische) kipstukjes toe, gebruik een paddenstoelenmix in plaats van champignons of doe er een Spaans pepertje doorheen als je van pittig eten houdt.

Pastasalade caprese met pesto, spinazie en pijnboompitten

Pastasalade caprese met pesto, spinazie en pijnboompitten

Vind je de smaken van een salade caprese lekker? En heb je zin in een redelijk gezonde salade die je maag goed vult? Dan is dit recept voor een pastasalade caprese met pesto, spinazie en pijnboompitten waarschijnlijk iets voor jou! Deze maaltijdsalade bevat de traditionele caprese ingrediënten tomaat, basilicum en mozzarella, maar is verrijkt met onder meer pesto, spinazie en pijnboompitten. Deze simpele salade is snel klaar, want in de tijd dat de pasta kookt kun je de rest van de ingrediënten klaarmaken. Ideaal op een warme zomerdag!

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Onlangs schreef ik nog dat het een bijna een jaar geleden was dat ik een recept met je had gedeeld dat was gebaseerd op de Italiaanse keuken. Het is wel duidelijk dat ik bepaalde eetfases heb, want sindsdien zijn drie recepten geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Ook dít recept voor pasta met champignons, doperwten en ricotta kan aan dat rijtje toegevoegd worden. Het is overigens niet het meest kleurrijke gerecht dat ik ooit op de blog heb gezet, maar het smaakt wel goed! Dat is het belangrijkste, toch?

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Op frisse herfstdagen heb ik af en toe zin in een kom warme, rijkelijk gevulde soep. Zoals vandaag, ik kreeg opeens zin om minestrone soep te maken. Voor minestrone is echter niet echt een vast recept. Mijn makkelijke versie is dan ook voornamelijk gebaseerd op ingrediënten die ik al in huis had. Deze minestrone bevat onder andere aardappelen, wortelen, courgette, bleekselderij, cannelloni bonen, spinazie en Pipe Rigate.

Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Dit is een goedkoop, snel en makkelijk pasta recept met kip en groenten. Geroosterde paprika, geroosterde knoflook en rode peper dienen als basis voor een pittige saus. Garneer met Parmezaanse kaas, basilicum en luciferdunne reepjes rode peper.