Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een laagje olie in een hoge pan en zet de warmtebron hoog. Voeg de mosterdzaadjes en de gedroogde chilipepers toe. Bak deze ingrediënten tot de mosterdzaadjes beginnen te springen, temper het vuur en voeg het gesnipperde sjalotje en de knoflook toe. Fruit deze ingrediënten totdat de sjalotjes glazig zijn (zo’n vier minuten). Voeg dan de verse gember en de specerijen toe (gemalen venkelzaad, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad en kurkuma) en bak deze ingrediënten nog een minuutje mee.
  2. Voeg de zoete aardappelen toe en bak ze kort mee onder voortdurende roeren totdat de zoete aardappelen met het specerijenmengsel zijn bedekt. Voeg dan de tomatenblokjes toe, evenals de groentebouillon (of water), en breng alles aan de kook. Voeg de rode linzen toe, roer alles goed door elkaar en kook de rode linzen en de zoete aardappelen op laag vuur in vijftien a twintig minuten gaar.
  3. Voeg de spinazie toe wanneer de rode linzen en de zoete aardappelen gaar zijn. Roer alles door elkaar en laat de spinazie een minuutje meekoken zodat de spinazie een beetje slinkt. Voeg tot slot de garam masala toe en breng optioneel verder op smaak met peper en zout.
Notities

Linzen wassen?

In veel recepten zie je staan dat je de linzen eerst moet wassen voordat je ze gebruikt omdat er nog steentjes in kunnen zitten. Waarschijnlijk zal dat niet nodig zijn bij de linzen die je bijvoorbeeld in een supermarkt kunt kopen (tenzij het echt op de verpakking staat aangegeven). Was de linzen van tevoren indien je daar behoefte aan hebt. Het kan natuurlijk geen kwaad om het zekere voor het onzekere te nemen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!