Indiase linzencurry met spinazie (Dal Palak)

Indiase linzencurry met spinazie (Dal Palak)

Heb je met dit gure weertje zin een een voedzame curry met verwarmende smaken? Dan is dit recept voor een Indiase Dal Palak misschien wel iets voor jou! Deze linzencurry met spinazie is vrij gemakkelijk om te maken en staat binnen 30 tot 45 minuten op tafel. Bovendien kan de curry uitstekend opnieuw opgewarmd worden en is het in de koelkast dagen houdbaar. Je zou de Dal Palak dus eventueel voor meerdere dagen kunnen klaarmaken. Ik heb het gerecht dit keer met verse spinazie en een verse tomaat gemaakt, maar je zou het ook met diepvriesspinazie en tomatenblokjes uit blik kunnen maken. In dat geval is het helemaal een simpel gerecht om te maken, want dan hoef je bijna niets meer te snijden. Ideaal!

Simpele geroosterde bloemkoolsoep met knoflook

Simpele geroosterde bloemkoolsoep met knoflook

Heb je met dit gure winterse weer zin in een verwarmende, smaakvolle en gezonde soep? En heb je géén zin om fanatiek in de keuken bezig te zijn? Dan is deze soep van geroosterde bloemkool en geroosterde knoflook waarschijnlijk iets voor jou! Het maken van de soep kost wel wat tijd aangezien de bloemkool en knoflook ongeveer 45 minuten geroosterd moeten worden in een oven, máár je hoeft zelf maar een minuut of tien echt actief iets te doen. Ideaal, toch?

Telor kecap (Eieren in ketjapsaus)

Telor kecap (Eieren in ketjapsaus)

Vind je gekookte eieren lekker? En houd je van de Indonesische keuken? Dan is dit telor kecap recept waarschijnlijk wel iets voor jou! Telor kecap is…

Broccoli uit de wok met gember en sesamzaad

Broccoli uit de wok met gember en sesamzaad

Heb je geen zin om lang in de keuken te staan of om uitgebreid te koken? En heb je wel zin in een gezonde maaltijd? Dan is deze broccoli uit de wok met gember en sesamzaad misschien wel iets voor jou! De broccoli uit de wok met gember en sesamzaad staat binnen een kwartiertje op tafel, bevat zo’n driehonderd gram groenten per persoon en is zowel glutenvrij als vegetarisch. Je kunt bijvoorbeeld kip of rundvlees, eventueel gemarineerd in tamari of sojasaus, toevoegen voor een versie die niet vegetarisch is.

Bloemkool nasi goreng

Bloemkool nasi goreng

Dit is een caloriearme variant op nasi goreng. Een fijngehakte bloemkool wordt namelijk gebruikt om de rijst in nasi goreng te vervangen. Hierdoor bevat de maaltijd tegelijkertijd minder calorieën én meer groenten. Is dat geen win-win situatie? En houd je niet van bloemkool? Geen punt. Dankzij de specerijen en de rest van de ingrediënten die gebruikt worden proef je de bloemkool niet terug. Beloofd.

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Heb je zin in een vegetarische curry met Indiase smaken? Dan is deze rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie iets voor jou! De curry barst van de smaak, maar als je het recept aanhoudt dan is het gerecht niet echt pittig (ook al kun je daar natuurlijk zelf verandering in brengen als je van spicy houdt).