Rucolapesto (pesto di rucola)
Op basis van dit recept maak je een klein potje rucolapesto. Je kunt hier met gemak meerdere boterhammen of zoiets dergelijks mee beleggen. Als je er een pasta met rucolapesto mee maakt, dan heb je genoeg voor twee personen. De pesto blijft een kleine week houdbaar in een goed afgesloten pot. Zorg er dan wel voor dat je een laagje olie bovenop de pesto plaatst.
Prep Tijd
10minuten
Prep Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rooster de walnoten in een droge pan op middelhoog vuur gedurende twee minuten. Vermaal ondertussen alvast de rucola, knoflook en kaas in een keukenmachine of hakmolen. Laat de walnoten kort afkoelen, doe ze bij de andere ingrediënten en zet het apparaat weer aan. Laat de keukenmachine draaien totdat alle ingrediënten goed fijn zijn. Voeg de citroensap toe en breng de pesto op smaak met een klein beetje zout en peper. Voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe totdat er een samenhangend geheel ontstaat.
  2. Je kunt eventueel eerst de helft van de aangegeven hoeveelheid knoflook toevoegen en de pesto afmaken tot het punt waarop je de olijfolie toevoegt. Knoflook heeft namelijk al snel de neiging om te overheersen en het zou zonde zijn als je enkel knoflook proeft. Proef de pesto dus en bepaal voor jezelf of je de rest van de knoflook er ook bij wilt doen. Ditzelfde geldt voor de citroensap.
Notities

In heb ervoor gekozen om de Nederlandse kaas Parrano te gebruiken in plaats van de traditionele Parmezaanse kaas. De kaas is niet alleen goedkoper, ook heeft de kaas een lichte notensmaak waardoor de kaas goed past bij de rucola. Je kunt uiteraard zelf wel Parmezaanse kaas gebruiken als je dat wilt. Ook zal Grana Padano een goede vervanging voor de Parrano zijn.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 5]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!