Shira-ae met spinazie en wortelen
Dit is een recept voor een vegetarisch hoofdgerecht met tofu, spinazie en wortelen. In het recept geef ik aan een vijzel te gebruiken om de sesamzaadjes grof te vermalen en de tofu mee te verkruimelen. In plaats daarvan kun je natuurlijk ook een foodprocessor gebruiken; zorg er dan wel voor dat je de tofu niet zo fijn maalt dat er een egale massa ontstaat. Een andere optie is om de tofu met een vork of aardappelstamper fijn te prakken. Ook kun je de tofu door een zeef drukken (dat is volgens mij traditioneel).
Porties Prep Tijd
1persoon 20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Voor dit recept heb je ongeveer 1/3e blok tofu per persoon nodig. Snijd dit stuk tofu in twee plakken en snijd deze plakken doormidden zodat je vier grote blokjes overhoudt. Omwikkel de blokjes met een keukenpapiertje en zet er iets zwaars op (zoals een bord, snijplank of pan) zodat de tofu goed uit kan lekken. Laat de tofu zo staan totdat je het nodig hebt.
  2. Zet een grote pan met water op, doe er wat zout bij en breng het water aan de kook. Kook de in luciferstokjes gesneden wortel in een minuutje beetgaar en doe ze in vervolgens in een kom met ijskoud water. Kook daarna de spinazie twintig a dertig seconden en leg ook de spinazie in een kom met ijskoud water.
  3. Rooster de sesamzaadjes op hoog vuur in een droge pan totdat ze licht beginnen te verkleuren. Plaats de sesamzaadjes in een vijzel en maal ze fijn. Dep de blokjes tofu goed droog, voeg toe aan de vijzel en vermaal de tofu tot een grove pasta. Voeg de resterende ingrediënten (mirin, miso, sojasaus, tahini en suiker) beetje bij beetje toe totdat je de gewenste smaak hebt bereikt.
  4. Laat zowel de spinazie als de wortelen goed uitlekken en voeg deze toe aan de tofu “dressing”. Meng tot slot alles door elkaar en serveer het gerecht direct of zet het in de koelkast totdat je het nodig hebt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!