Tofu met broccoli, bamboescheuten en sesam-misosaus

Tofu met broccoli, bamboescheuten en sesam-misosaus

Heb je zin in een simpele roerbakschotel? En vind je broccoli lekker? Dan is dit recept voor een tofu roerbak met broccoli, bamboescheuten en een sesam-misosaus wellicht iets voor jou. In dit gerecht tilt de saus van o.a. tahini en miso de enigszins saaie tofu en broccoli naar een hoger niveau. De roerbakschotel is geschikt voor veganisten en zou ook geschikt kunnen zijn voor mensen met een glutenallergie (indien je de sojasaus vervangt door glutenvrije tamari of kokos aminos). Heb je geen bamboescheuten in huis, maar wel zoiets als rode paprika of wortelen? Dan zou je de bamboescheuten eventueel daarmee kunnen vervangen. Overigens zou je de tofu kunnen vervangen door tempeh, vegetarische kipstukjes of vegetarisch gehakt indien je dat lekkerder vindt.

Shira-ae met spinazie en wortelen

Shira-ae met spinazie en wortelen

Heb je zin in een eenvoudige, lekkere en veganistische maaltijd met Japans smaken? En vind je tofu lekker? Dan is dit recept voor een Japanse shira-ae met spinazie en wortelen iets voor jou! De shira-ae met spinazie en wortelen is snel klaar en wordt koud geserveerd, waardoor het een ideaal gerecht is op warme zomerse dagen. Bovendien kun je de shira-ae (een “dressing” gemaakt van tofu) ook gebruiken om allerlei andere groenten mee op smaak te brengen. Ben je dus geen fan van spinazie en/ of wortelen? Gebruik dan bijvoorbeeld sperzieboontjes of groene asperges!

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Heb je zin in een vegetarische wokschotel met een beetje pit? Dan is dit recept voor pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten iets voor jou! Natuurlijk kun je het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt door de hoeveelheid Sriracha in de saus aan te passen. Ook kun je het gerecht gemakkelijk veganistisch en/ of glutenvrij maken, indien je dat wilt. Serveer de wokschotel bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of noedels voor een complete, lekkere en redelijk gezonde maaltijd!

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Drink je vaak een smoothie ’s ochtends en wil je eens iets anders proberen? Of heb je inspiratie nodig voor een ontbijt dat niet uit bruinbrood met beleg bestaat? In beide gevallen is deze smoothie bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen iets voor jou!

Chinese groentesoep met tofu en zoodles

Chinese groentesoep met tofu en zoodles

Heb je zin in een simpele, lichte en vegetarische soep met Oosterse smaken? Die je in vijftien tot twintig minuten op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor een Chinese groentesoep met tofu en zoodles iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden zijn onder andere Chinese kool, peultjes, shiitakes, noedels van courgette, gember en tofu.