Spinazie pesto met peterselie
Op basis van dit recept maar je één potje pesto. De hoeveelheid is denk ik wel genoeg om zo’n zes pasta’s mee te maken, aardig wat broodjes mee te smeren en een hoop salades mee te dresseren. Als je een laagje olie bovenop de spinazie pesto schenkt en deze in de koelkast bewaart, dan is het minstens een week houdbaar.
Porties Prep Tijd
1potje 5minuten
Porties Prep Tijd
1potje 5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Plaats alle ingrediënten in een foodprocessor, met uitzondering van de olijfolie. Zet de foodprocessor aan en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Stop wanneer je vindt dat de spinazie pesto de gewenste textuur heeft bereikt. Voor de pesto op de foto’s is 70 ml olijfolie gebruikt. Breng op smaak met een flinke hoeveelheid peper en eventueel een klein beetje zeezout.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!