Zwarte bonen mokka brownies met Whey
Dit is een recept voor eiwitrijke zwarte bonen brownies met mokka smaak. Deze brownies zijn bijvoorbeeld ideaal als gezond tussendoortje, bij de koffie dan wel thee of als kleine pre-workout en post-workout snack.
Porties Prep Tijd
16brownies 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
16brownies 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 180 graden.
  2. Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel ze goed om. Voeg de zwarte bonen, de havermout, de gesmolten kokosolie, de appelmoes, de instant koffiepoeder, het rauwe cacaopoeder en het chocolade eiwitpoeder toe aan een foodprocessor (of blender) en vermaal alles tot een egaal mengsel.
  3. Proef dit mengsel en voeg eventueel nog wat appelmoes, koffiepoeder, cacaopoeder of zoiets als honing, agave siroop of kokosbloesemsuiker toe als de smaak nog niet helemaal naar wens is.
  4. Voeg de eieren en het bakpoeder toe en meng deze ingrediënten goed door het beslag. Voeg net zoveel water toe (+- 120 ml) totdat je een smeuïg beslag hebt. Hak tot slot 50 gram pecannoten in grove stukjes en spatel deze door het beslag.
  5. Bedek een bakvorm van ongeveer 20×20 centimeter met een bakpapiertje en stort het zwarte bonen mokka brownie beslag uit in de bakvorm. Spreid het beslag uit en strooi er tot slot nog 25 gram gehakte pecannoten en 25 gram mokkaboontjes overheen. Zet de brownies 20 minuten tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. De brownies hoeven niet gortdroog te zijn wanneer je ze uit de oven haalt.
  6. Laat de brownies een half uurtje afkoelen voordat je ze uit de bakvorm haalt. Snijd ze in de gewenste grootte. Ik kies telkens voor zestien stukken, maar je kunt bijvoorbeeld ook acht grotere brownierepen maken of ze juist in 25 kleine stukken snijden.
Notities

Benodigdheden voor deze zwarte bonen mokka brownies:

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!