Pittige Szechuan aubergine met gehakt

Pittige Szechuan aubergine met gehakt

Houd je van de smaken van de Chinese keuken? En heb je niets tegen aubergines (of vind je ze gewoon lekker)? Dan is dit recept voor pittige Szechuan aubergines misschien wel iets voor jou! Het gerecht is érg makkelijk om te maken en staat in ongeveer 20 a 30 minuten op tafel. Het is dan ook ideaal om te maken als je niet te lang in de keuken wilt staan, maar geen zin hebt in een kant-en-klaar maaltijd. Bovendien kun je het gerecht gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Zo heb ik gehakt aan de Szechuan aubergine toegevoegd, maar dat is eigenlijk optioneel.  Ook zonder gehakt smaakt het gerecht namelijk goed. Als je vegetariër of veganist bent, kun je dit dus prima achterwege laten. Natuurlijk is het ook mogelijk om bijvoorbeeld vegetarisch gehakt, tofu of tempeh te gebruiken.

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Heb je zin in een simpele maaltijdsalade met gerookte makreel? Dan is dit recept voor een rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Deze maaltijdsalade kan supersnel op tafel staan als je voorgekookte rode bieten gebruikt. Het enige wat je dan hoeft te doen is wat rijst te koken en de rest van de ingrediënten te snijden. Overigens smaakt de salade ook prima met kip in plaats van makreel of zónder makreel voor een vegetarische versie.

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Heb je zin in een vegetarische curry met Indiase smaken? Dan is deze rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie iets voor jou! De curry barst van de smaak, maar als je het recept aanhoudt dan is het gerecht niet echt pittig (ook al kun je daar natuurlijk zelf verandering in brengen als je van spicy houdt).

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Misschien ken je bobotie van het Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie? En wil je het gerecht een keer maken zonder een kant-en-klaar pakje te gebruiken? Dan is dit recept iets voor jou!

Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst

Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst

Ga direct naar het onderstaande recept Over de kip teriyaki met zelfgemaakte teriyaki saus Wil je zelf kip teriyaki maken zonder kant-en-klare teriyaki saus te…