Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Heb je zin in een makkelijke stoofschotel met varkensvlees? En vind je rode kool lekker? Dan is dit recept voor een rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn waarschijnlijk iets voor jou! Naast de ingrediënten die genoemd zijn in de titel bevat het gerecht onder andere karwijzaad, kruidnagel en tijm. Heb je een van deze ingrediënten niet in huis of ben je geen fan van de smaak van een van de ingrediënten? Dan kun je deze natuurlijk achterwege laten en smaakt de stoofschotel alsnog prima. Overigens zou je ook kunnen kiezen voor de meer klassieke toevoeging van appel in plaats van kersen, indien je dat lekkerder lijkt.

Boerenkool met zoete aardappel, wortel, chorizo en ei

Boerenkool met zoete aardappel, wortel, chorizo en ei

Dit is het ideale weer voor een ouderwetse, oer-Hollandse boerenkoolstamppot. Heb je die echter al een aantal keer gegeten en heb je zin in wat variatie? Probeer dan eens dit gerecht waarbij de klassieke boerenkoolstamppot in een nieuw jasje is gestoken!

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb toegevoegd aan m’n foodblog. Vanwege diverse verjaardagen, feestjes en borrels is het er niet echt van gekomen. Vandaar dat ik het nu tijd vond om een simpel gerechtje te posten: Thaise gehaktballetjes in pindasaus! De gehaktballetjes (zonder ei) zijn op smaak gebracht met diverse Aziatische smaakmakers, waaronder bosuitjes, citroengras, verse gemberwortel, vissaus en Thaise rode curry pasta. Serveer de gehaktballetjes bijvoorbeeld met bami of met rijst en pittige sperzieboontjes!

Zoetzuur ingelegde komkommer

Zoetzuur ingelegde komkommer

Ga direct naar het onderstaande recept Over de zoetzuur ingelegde komkommer Ik had van de week een komkommer gehaald omdat ‘ie in de aanbieding was.…