Spanakopita (Griekse taart met spinazie en feta)

Spanakopita (Griekse taart met spinazie en feta)

Wil je een Griekse spinazietaart met filodeeg en feta maken? Dan is dit recept voor ‘spanakopita’ iets voor jou! Het gerecht is makkelijk in elkaar te zetten, maar vergt wel even wat tijd. De spinazietaart smaakt echter de volgende dag (en de daaropvolgende dagen) ook nog goed en kan een tweede keer opgewarmd worden in de oven. Het filodeeg blijft dan knapperig. Bovendien vind ik het gerecht ook op kamertemperatuur prima smaken. Je kunt dus gerust te veel maken zodat je er meerdere dagen van kunt eten!

Simpele kimchi van Chinese kool (Baechu kimchi)

Simpele kimchi van Chinese kool (Baechu kimchi)

Heb je zin om een keer Koreaanse kimchi te maken? Maar heb je geen zin om een ingewikkeld recept te volgen dat vol staat met exotische ingrediënten? Dan is dit simpele recept voor Koreaanse kimchi van Chinese kool iets voor jou! Voor dit recept heb je maar elf ingrediënten nodig, inclusief water, suiker en zeezout. Voor slechts één ingrediënt, gochugaru, zou je langs een toko moeten gaan. Als dat echter geen mogelijkheid is of je kunt het ingrediënt niet vinden, dan bied ik er een simpele vervanging voor.

Gevulde komkommer kimchi (Oi-Sobagi)

Gevulde komkommer kimchi (Oi-Sobagi)

Als mensen het over ‘kimchi’ hebben, dan wordt vaak de pittige kimchi bedoeld die van Chinese kool gemaakt wordt. Er zijn echter talloze soorten kimchi, waarvan sommigen helemaal niet pittig zijn of een ander hoofdingrediënt hebben dan Chinese kool. Zo’n kimchi met een ander hoofdingrediënt is Oi-Sobagi. Oftewel: gevulde komkommer kimchi. Deze simpele zomerse kimchi hoeft veel minder lang te fermenteren dan de versie met Chinese kool en smaakt eerlijk gezegd ook al goed zónder het te fermenteren!

Pittige Koreaanse komkommersalade (Oi-Muchim)

Pittige Koreaanse komkommersalade (Oi-Muchim)

Kun je pittig eten wel waarderen? En vind je komkommers lekker? Dan is dit recept voor een pittige komkommersalade iets voor jou! De salade is gebaseerd op het Koreaanse bijgerecht Oi-Muchim. Je kunt deze simpele salade binnen een handomdraai op tafel zetten, wat wel zo fijn is. Bovendien smaakt ‘ie ook niet verkeerd!

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb toegevoegd aan m’n foodblog. Vanwege diverse verjaardagen, feestjes en borrels is het er niet echt van gekomen. Vandaar dat ik het nu tijd vond om een simpel gerechtje te posten: Thaise gehaktballetjes in pindasaus! De gehaktballetjes (zonder ei) zijn op smaak gebracht met diverse Aziatische smaakmakers, waaronder bosuitjes, citroengras, verse gemberwortel, vissaus en Thaise rode curry pasta. Serveer de gehaktballetjes bijvoorbeeld met bami of met rijst en pittige sperzieboontjes!