Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Heb je zin in een lekkere pasta met een simpele saus? En vind je paprika, balsamico en champignons lekker? Dan is dit recept iets voor jou. Dat zijn namelijk dé ingrediënten die bepalend zijn voor de smaak van deze pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons. Zoals de titel van het gerecht al doet vermoeden. Als je een pot geroosterde paprika’s gebruikt, dan zou dit gerecht binnen 20 minuten op tafel kunnen staan. Het is dan ook ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een enigszins gezonde maaltijd wilt eten. Bovendien kun je het gerecht makkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld (vegetarische) kipstukjes toe, gebruik een paddenstoelenmix in plaats van champignons of doe er een Spaans pepertje doorheen als je van pittig eten houdt.

Griekse moussaka maken

Griekse moussaka maken

Afgelopen zomer (wat lijkt dat alweer lang geleden) plaatste ik een recept voor een vegetarische aubergineschotel met kikkererwten. Dit gerecht leek enigszins op het Libanese gerecht genaamd Maghmour, wat ook wel de “Libanese moussaka” genoemd wordt. Daarna leek het mij ook een goed idee om een recept voor een Griekse moussaka met je te delen. Nu is het dan eindelijk zover. Je kunt deze Griekse moussaka in 60 tot 90 minuten op tafel zetten, afhankelijk van je multitask-skills in de keuken. Heb je dus zin om een avondje achter het fornuis te staan en moussaka te maken? Lees dan snel het recept!

Spanakopita (Griekse taart met spinazie en feta)

Spanakopita (Griekse taart met spinazie en feta)

Wil je een Griekse spinazietaart met filodeeg en feta maken? Dan is dit recept voor ‘spanakopita’ iets voor jou! Het gerecht is makkelijk in elkaar te zetten, maar vergt wel even wat tijd. De spinazietaart smaakt echter de volgende dag (en de daaropvolgende dagen) ook nog goed en kan een tweede keer opgewarmd worden in de oven. Het filodeeg blijft dan knapperig. Bovendien vind ik het gerecht ook op kamertemperatuur prima smaken. Je kunt dus gerust te veel maken zodat je er meerdere dagen van kunt eten!

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Dit is mijn versie van het traditionele Indiase gerecht Aloo Gobi Matar, wat uit aardappel, bloemkool en erwten bestaat. In plaats van aardappel heb ik echter zoete aardappel gebruikt. Deels omdat zoete aardappelen gezonder zijn dan ‘normale’ aardappelen, deels doordat ik de smaak van de zoete aardappel bij dit gerecht vindt passen. Zoals met zoveel gerechten is er voor aloo gobi matar geen vaste receptuur. Veelgebruikte ingrediënten zijn er echter wel. Zo wordt meestal gebruikgemaakt van knoflook, gember, ui, tomaat, kurkuma, komijnzaad en koriander. Die ingrediënten vind je dan ook (onder andere) terug in dit recept.