Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Heb je zin in een simpele salade die je als bijgerecht maar ook als hoofdonderdeel van een maaltijd kunt serveren? En vind je rode bieten lekker? Dan is dit recept voor een Griekse rode bietensalade misschien wel iets voor jou. Deze snelle salade kan in 10 minuten op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt), wat ideaal is. Het gerecht combineert aardse rode bieten met robuuste rode wijnazijn, scherpe knoflook en verse kruiden. Met een paar alledaagse ingrediënten tover je zo iets mediterraans op tafel!

Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta

Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta

Heb je zin in een maaltijdsalade met groene asperges? Dan is dit recept voor een groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht bevat uiteenlopende texturen en smaken, zoals zoute feta en zoete peer. Met krieltjes erdoorheen is het een volwaardige maaltijdsalade, maar deze zou je eventueel achterwege kunnen laten. Vervang de krieltjes in dat geval bijvoorbeeld door extra sla, komkommer of groene asperges. Cherry tomaatjes zouden ook lekker zijn.

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Heb je zin in een veganistisch hoofdgerecht met aubergines? En vind je de smaken uit de keuken van het Midden-Oosten lekker? Dan is dit recept voor een Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten waarschijnlijk wel iets voor jou! Dit gerecht smaakt bovendien ook koud goed, dus je kunt gerust te veel maken zodat je de volgende dag alvast een lunch of avondmaaltijd klaar hebt. Ideaal, toch?

Komkommer raita met munt

Komkommer raita met munt

De oplettende volgers van deze blog die elke zin die ik typ nauwlettend lezen is het misschien opgevallen dat ik het bij een paar recepten over ‘raita’ heb gehad. Al bij een curry recept uit 2015 schreef ik namelijk dat het lekker was om er een simpele komkommer raita bij te serveren en dat ik daar “binnenkort eens een recept voor zou toevoegen”. Van “binnenkort” is weinig terecht gekomen want we zijn inmiddels 18 maanden verder. Toch is hier dan eindelijk een recept voor komkommer raita met munt. Beter laat dan nooit!

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Toen het laatst op zondag zulk mooi weer was kreeg ik gelijk al een beetje de zomer in m’n bol. Het is natuurlijk pas april, maar ik waande me toch echt even een dagje in juni of juli! Helaas ziet de weersverwachting voor de komende tijd er niet zo veelbelovend uit… dus dan moet je de zon maar in huis proberen te halen, toch? Met deze rucola salade met aardbeien, feta en komkommer voor je neus kom je een heel eind! De salade is supersnel gemaakt, zit boordevol vitamientjes en is redelijk laag in koolhydraten. Bovendien kun je de salade gemakkelijk uitbreiden met een ingrediënt of twee zodat je er een complete maaltijd van maakt. In de blog geef ik enkele suggesties daarvoor!

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Heb je zin in een frisse salade die je bijvoorbeeld bij een maaltijd zoals een curry kunt serveren? En vind je tomaten en komkommer lekker? Dan is dit recept voor een Indiase komkommer-tomatensalade iets voor jou! Deze simpele salade wordt ook wel ‘kachumbar’ genoemd en bestaat onder andere uit kleingesneden tomaten, komkommer en ui met daarbij een frisse dressing van citroen of limoen. Verder wordt de salade op smaak gebracht met een groen pepertje, verse koriander en verse munt.