Boekweit granola met goji bessen en kokos
Deze granola heeft een bijzondere smaak dankzij de steranijs. Laat deze (en eventueel ook de gemberpoeder) achterwege voor een granola met een meer “standaard” smaak. De goji bessen kun je vervangen door ander gedroogd fruit, bijvoorbeeld cranberry’s.
Porties Prep Tijd
1weckpot 5minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
1weckpot 5minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 160 graden Celsius. Vervarm de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur en meng de agavesiroop erdoorheen.
  2. Vermeng de havermout met de boekweit, amandelen, kaneel, zeezout, steranijs en het gemberpoeder.
  3. Schenk de kokosolie en de agavesiroop over de droge ingrediënten, meng alles goed door elkaar en stort de granola uit op een bakplaat. Spreid het uit in een dunne laag en druk alles goed aan.
  4. Stop de granola in de voorverwarmde oven gedurende een half uur. Check de granola en haal het uit de oven als het naar wens is. Laat de granola anders nog een minuut of tien a vijftien in de oven zitten, waarbij je regelmatig controleert of er niets verbrandt (het kan opeens hard gaan).
  5. Laat de granola helemaal afkoelen zodat het harder wordt. Schep vervolgens de goji bessen en de kokos erdoorheen. Doe dit voorzichtig als je wilt dat er grotere brokken in de granola zitten.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 0]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!