Broccoli uit de wok met gember en sesamzaad
Dit is een recept voor een vegetarisch wokgerecht met onder andere broccoli, gember en sesamzaad. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met gekookte zilvervliesrijst. Voeg optioneel kip of rundvlees toe (gemarineerd in wat sojasaus) voor een versie die niet vegetarisch is. Overigens vraagt het recept om redelijk wat verse gember – gebruik gerust minder. Je kunt het echter niet vervangen door gedroogde gember zonder dat het gerecht een hele andere smaak krijgt.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de bosui in dunne ringen. Houd daarbij het witte gedeelte gescheiden van het groene gedeelte (het uiteinde). Het witte gedeelte van de bosui wordt namelijk meegewokt terwijl het groene gedeelte er pas op het laatst doorheen wordt gestrooid. Snijd ook de andere ingrediënten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  2. Verhit een laagje olie in de wok. Gebruik bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie. Voeg de geraspte gember, het witte gedeelte van de bosui en de knoflook toe. Bak deze ingrediënten op middelhoog vuur gedurende twee minuten (onder voortdurend roeren zodat ze niet verbranden).
  3. Voeg de broccoli toe, zet het vuur hoog en roerbak de broccoli twee minuten. Voeg de paprika (of een andere groente naar keuze) toe en roerbak deze drie minuten mee. Voeg dan de pepervlokken, de rijst wijnazijn en de sojasaus toe. Roerbak alles nog een minuut.
  4. Voeg tot slot de sesamolie, het sesamzaad en het groene gedeelte van de bosui toe. Roer alles goed door elkaar en breng het gerecht eventueel verder op smaak met bijvoorbeeld wat zeezout of zwarte peper.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!