Chinese gekneusde komkommers met knoflook en sesamolie
Dit is een recept voor een simpel bijgerecht met komkommers in de hoofdrol. Beschouw de ingrediëntenlijst eventueel als een richtlijn en pas de hoeveelheden aan aan je eigen smaak. De zwarte rijstazijn kun je vervangen door een combinatie van 2/3e normale rijstazijn en 1/3e balsamicoazijn. Voeg de optionele ingrediënten toe die je lekker lijken.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Dressing
Optioneel
Instructies
  1. Leg de hele komkommer op een snijplank, pak een hakmes (of zoiets als een deegroller, andere snijplank of pan) en sla daarmee op de komkommer. Beweeg daarbij van onderen naar boven, of andersom, en draai de komkommer een kwartslag als je ‘m over de hele lengte hebt geslagen. Herhaal dit proces totdat de komkommer in drie of vier plakken breekt.
  2. Tip: Het kan een beetje spetteren, dus draag niet je beste kleding en doe het bijvoorbeeld op je aanrecht of iets anders wat nattig kan worden. Tip 2: Gebruik niet al je kracht. Tip 3: Als je het spetteren wilt voorkomen, kun je de komkommer in een grote plastic zak o.i.d. doen voordat je erop slaat.
  3. Verwijder eventuele hardnekkige zaadjes die aan de binnenzijde van de komkommer zijn blijven zitten, veeg de snijplank schoon en spoel de komkommer af indien je dat nodig acht. Snijd de “stukgeslagen” komkommer in hapklare blokjes naar keuze (schuin, vierkant, rechthoekig, in driehoekjes – het is jouw feestje).
  4. Hak of rasp de knoflook goed fijn. Strooi de knoflook over de stukjes komkommer. Ga je het bijgerecht pas over een paar uur eten? Zet dit dan even in de koelkast, voordat je de dressing erover doet, zodat de stukjes komkommer knapperig blijven.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar; zorg ervoor dat de suiker en het zout is opgelost. Voeg de optionele ingrediënten toe die je lekker vindt. Meng de dressing door de stukjes komkommer. Serveer direct of laat het een minuutje of 15 marineren.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 5]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!