Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel
Dit is een recept voor een eenvoudige salade met freekeh, linzen, geroosterde wortelen en granaatappelpitjes. Afhankelijk van hoeveel trek je hebt zou je eventueel de linzen achterwege kunnen laten en/ of de hoeveelheid freekeh kunnen halveren, of er juist nog iets extra’s aan toe kunnen voegen zoals komkommer en/ of tomaatjes.
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten salade
Geroosterde wortelen
Yoghurt
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en breng een pan met water aan de kook. Schil de bospeentjes en halveer deze in de lengte. Hak de verse korianderblaadjes en/ -of steeltjes fijn. Meng de gesneden bospeentjes met de olijfolie, het gemalen komijnzaad, de fijngehakte koriander en optioneel de cayennepeper. Bedek een bakplaat met een bakpapiertje en spreid de bospeentjes uit over de bakplaat. Zet de bakplaat voor 15 minuten in de voorverwarmde oven (of totdat ze naar wens geroosterd zijn). Kook in diezelfde tijd de freekeh gaar in het kokende water.
  2. Bereid ondertussen de andere ingrediënten voor de salade voor. Spoel de linzen uit blik af, snipper het sjalotje, hak nog wat verse korianderblaadjes fijn en ontdoe de granaatappel van haar pitjes. Meng ook de olijfolie en het citroensap door de soja yoghurt/ (of een andere dikke yoghurt naar keuze).
  3. Als de freekeh gaar is laat je deze goed uitlekken en voeg je de linzen, het sjalotje, de olijfolie, het gemalen komijnzaad en het citroensap toe terwijl de freekeh nog warm is. Meng alles goed door elkaar en laat de freekeh iets afkoelen. Voeg dan de gemengde sla en de koriander toe.
  4. Spreid de freekeh salade uit over een bord en doe de wortelen erbij. Strooi de granaatappelpitjes er overheen, evenals de amandelen of pistachenoten. Serveer de salade met de yoghurt en eventueel nog wat verse citroen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!