Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta
Dit is een recept voor een salade met o.a. geroosterde groene asperges, gegrilde peer, walnoten en feta. De krieltjes maken er meer een maaltijdsalade van. Deze zou je eventueel achterwege kunnen laten. Voeg in dat geval optioneel wat extra sla, komkommer of groene asperges toe. Cherry tomaatjes zouden ook lekker zijn.
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Dressing
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 200 graden. Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges en snijd de asperges in grote stukken van +- 3 centimeter. Meng de groene asperges door de olijfolie en strooi er een beetje peper en zout overheen. Spreid de groene asperges uit over een bakplaat en rooster de asperges 20 minuten in de oven.
  2. Breng een pan met water aan de kook (voor de krieltjes). Halveer de krieltjes en kook deze in 6-8 minuten gaar.
  3. Zet een grillpan op een hoog vuur en vet deze heel licht in met een beetje olie naar keuze. Snijd de peer in plakken (het schillen van de peer is optioneel). Grill de plakjes peer ongeveer 6 minuten. Keer halverwege.
  4. Snijd de komkommer in dunne linten met een dunschiller of snijd deze in blokjes dan wel plakjes. Snijd de bosui in dunne halve ringen. Verkruimel de feta een beetje en halveer de walnoten.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg eerst de Dijon mosterd, honing en appel ciderazijn toe en meng deze goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe onder voortdurend roeren zodat de dressing niet schift. Voeg tot slot de verse munt toe. Een ander kruid, zoals bladpeterselie of dille, kan ook.
  6. Laat de warme ingrediënten een beetje afkoelen en voeg ze vervolgens toe aan de rest van de ingrediënten.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!