Japanse Oyakodon (Een kom rijst met kip en ei)
Dit is een recept voor het Japanse gerecht Oyakodon. Het gerecht bestaat uit kip en ei, gegaard in een bouillon op basis van dashi en gereserveerd met een kom rijst. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met wokgroenten, gestoomde broccoli of een frisse salade.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak eerst de bouillon. Meng daarvoor de dashi, sojasaus, mirin, sake en suiker door elkaar. Roer totdat de suiker is opgelost.
  2. Zet een (niet al te grote) pan op het vuur en voeg zowel de bouillon als de gesneden ui toe. Breng de bouillon aan de kook. Voeg vervolgens de gesneden kipdijfilets toe en gaar deze op middelhoog vuur gedurende vijf a zeven minuten. Als je de kip in dunne plakjes hebt gesneden, dan zou vijf minuten volstaan. Draai de stukjes kip af en toe om.
  3. Voeg de eieren toe aan de pan. Zorg ervoor dat je de geklutste eieren goed over de pan verdeelt terwijl je ze toevoegt. Strooi de bosui er ook overheen. Dek de pan eventueel af met een deksel en kook de eieren één tot drie minuten, afhankelijk van de textuur die je wilt.
  4. Kook of stoom ondertussen de rijst gaar. Serveer de rijst in een kom en schep de oyakodon er bovenop. Strooi er eventueel nog wat extra bosui, Shichimi tōgarashi, nori of Japanse peterselie overheen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!