Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)
Dit is een recept voor vegetarische courgette bootjes met een vulling geïnspireerd door de Mexicaanse keuken. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met zure room, avocado en/ of je favoriete chilisaus, indien gewenst. Ik ga uit van twee courgette bootjes per persoon (één hele courgette dus). Als je het gerecht echter met een (kleine) salade en/ of wat gekookte rijst serveert, dan kan ik mij voorstellen dat een halve courgette p.p. ook volstaat.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgettes in de lengte en schraap het binnenste eruit (bijvoorbeeld met een eetlepel). Bestrijk de courgettes een beetje met olijfolie en zet ze, met de uitgeholde kant naar boven, 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze na 15 minuten eruit en leg ze even opzij terwijl je de vulling (af)maakt. Overigens kun je prima de uiteinden van de courgettes eraf snijden, want die eet je toch niet op. Dan zouden ze waarschijnlijk in een ovenschaal passen, mocht je er eentje willen gebruiken.
  2. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de courgettes klein, snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en snijd de jalapeño in kleine ringen. Verwarm een laagje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en jalapeño een kleine 5 minuten op matig vuur. Voeg dan de fijngesneden courgette en de paprika toe toe, zet het vuur hoger en bak deze 2 minuten mee. Voeg de mais en de zwarte bonen (allebei afgespoeld) toe en verwarm deze een minuutje.
  3. Doe de tomatenblokjes erbij, evenals de chipotle saus (of salsa naar keuze), het gemalen komijnzaad, de fijngesneden verse koriander, de gedroogde oregano en het paprikapoeder. Meng alles door elkaar en laat het een minuut of 2 zachtjes pruttelen. Proef de vulling en voeg eventueel, indien je het nodig vindt, peper en/ of zout toe. Maak de vulling af door er het citroensap doorheen te doen (als je dat nodig vindt; ik vond dat het wel een zuurtje kon gebruiken). In plaats van citroensap kun je bijvoorbeeld ook limoensap of appelciderazijn gebruiken.
  4. Schep de vulling in de courgette bootjes en verdeel de kaas erover. Ik had ongeveer 40 gram van zo’n zakje gemixte ovenkaas en 40 gram oude kaas gebruikt. Zet de gevulde courgettes een minuut of 5 a 8 bovenin de oven (of totdat de kaas voldoende is gesmolten). Haal de courgette bootjes uit de oven en serveer ze heet of warm. Strooi er eventueel nog wat verse koriander of fijngesneden bosui overheen, als je dat lekker vindt. Ik had het allebei gedaan.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!