Paksoisalade met komkommer, quinoa en kip
Dit is een recept voor een eenvoudige salade op basis van paksoi met quinoa, komkommer, radijs en kip. Ik heb gerookte kip gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook eenzelfde hoeveelheid kipstukjes bakken of kipfilet grillen en deze door de salade doen.
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Ingrediënten
Paksoisalade
Gember-sesamdressing
Instructies
  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paksoi in reepjes. Halveer de komkommer, schraap de zaadlijsten eruit met een lepel en snijd de komkommer ook in reepjes. Snijd vervolgens de radijsjes in dunne plakjes en de bosui in ringetjes. Het onderste witte gedeelte van de bosui is bedoeld voor de dressing, de rest gaat door de salade.
  2. Hak de knoflook fijn en doe hetzelfde met zowel de gember als de rode peper. Verwijder eventueel eerst de zaadlijsten van de peper zodat de dressing minder pittig wordt.
  3. Plaats de gesneden ingrediënten in een kommetje en doe vervolgens de sojasaus, rijstazijn, honing en sesamolie erbij. Je kunt eventueel eerst de helft van de sojasaus gebruiken als je denkt dat de dressing te zout wordt met de aangegeven hoeveelheid. Meng alles door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Moet er misschien meer honing doorheen? Of meer sesamolie? Roer tot slot, als de smaak naar wens is, de zonnebloemolie (of een andere neutrale olie) en het water erdoor.
  4. Plaats de paksoi, komkommer, kip, quinoa, radijs en het grootste gedeelte van de bosui bij elkaar in een kom. Lepel ongeveer 2/3e deel van de dressing er doorheen en meng alles voorzichtig door elkaar. Strooi tot slot de resterende bosui en wat extra sesamzaadjes over de paksoisalade en serveer deze met de rest van de dressing. (Als je van een beetje pittig eten houdt, kun je natuurlijk de resterende rode peper ook in ringetjes snijden en over de salade strooien.)

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 0]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!