Pasta met champignons, doperwten en ricotta
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur, strooi er ruim zout in en breng aan de kook. Snipper ondertussen een sjalotje, hak een teentje knoflook fijn en snijd de champignons in vieren. Kleine champignons kun je in halveren.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar het kookvocht aangezien je deze nodig hebt om de saus mee te verdunnen. Sprenkel wat olijfolie over de pasta en houd deze warm met de deksel op de pan totdat je de pasta aan het gerecht kunt toevoegen. De rest van het gerecht kun je in vijftien minuten bereiden, dus je kunt het moment waarop je de pasta aan het kokende water toevoegt een beetje daarop aanpassen.
  3. Verwarm ondertussen een laagje olijfolie in een pan. Fruit de knoflook en het sjalotje op laag vuur gedurende drie minuten. Voeg de champignons toe, zet het vuur iets hoger en bak de champignons in vijf minuten goudbruin en gaar.
  4. Voeg de tijm en de witte wijn toe. Laat de witte wijn zachtjes inkoken gedurende drie minuten. Voeg dan de ricotta, de doperwten en ongeveer vier ruime eetlepels (p.p.) van het kookvocht toe. Roer alles goed door elkaar totdat er een sausje ontstaat en de doperwten zijn ontdooid.
  5. Voeg na één a twee minuten de pasta toe en hussel alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog een eetlepel of vier van het kookvocht p.p. toe als de pasta een beetje droog is. Je kunt er in plaats daarvan ook nog wat olijfolie overheen sprenkelen. Breng de pasta tot slot op smaak met zout, peper en eventueel nog wat (verse) tijm of een ander kruid zoals oregano of bladpeterselie.
  6. Serveer de pasta en strooi er eventueel pijnboompitten en/ of wat geraspte Parmezaanse kaas of grana padano overheen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!