Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Onlangs schreef ik nog dat het een bijna een jaar geleden was dat ik een recept met je had gedeeld dat was gebaseerd op de Italiaanse keuken. Het is wel duidelijk dat ik bepaalde eetfases heb, want sindsdien zijn drie recepten geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Ook dít recept voor pasta met champignons, doperwten en ricotta kan aan dat rijtje toegevoegd worden. Het is overigens niet het meest kleurrijke gerecht dat ik ooit op de blog heb gezet, maar het smaakt wel goed! Dat is het belangrijkste, toch?

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, gezonde en smaakvolle eenpansmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je curry’s lekker? Dan is dit recept voor een milde Indiase curry met kip, Chinese kool en yoghurt misschien wel iets voor jou! Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel, bevat iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en is goed gekruid (maar niet té pittig).

Bloemkool nasi goreng

Bloemkool nasi goreng

Dit is een caloriearme variant op nasi goreng. Een fijngehakte bloemkool wordt namelijk gebruikt om de rijst in nasi goreng te vervangen. Hierdoor bevat de maaltijd tegelijkertijd minder calorieën én meer groenten. Is dat geen win-win situatie? En houd je niet van bloemkool? Geen punt. Dankzij de specerijen en de rest van de ingrediënten die gebruikt worden proef je de bloemkool niet terug. Beloofd.

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Aangezien het bijna Pasen is, had ik even gekeken hoeveel gerechten ik op m’n blog had geplaatst waarin eieren een belangrijke rol spelen. En dat blijken er niet eens zoveel te zijn. Vandaar dat ik mijn Ensaladilla Rusa met je deel! Ensaladilla Rusa is de Spaanse versie van de Russische salade. Deze salade bevat onder meer aardappelen, wortelen, sperziebonen, olijven en ei.

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Dit is mijn versie van het traditionele Indiase gerecht Aloo Gobi Matar, wat uit aardappel, bloemkool en erwten bestaat. In plaats van aardappel heb ik echter zoete aardappel gebruikt. Deels omdat zoete aardappelen gezonder zijn dan ‘normale’ aardappelen, deels doordat ik de smaak van de zoete aardappel bij dit gerecht vindt passen. Zoals met zoveel gerechten is er voor aloo gobi matar geen vaste receptuur. Veelgebruikte ingrediënten zijn er echter wel. Zo wordt meestal gebruikgemaakt van knoflook, gember, ui, tomaat, kurkuma, komijnzaad en koriander. Die ingrediënten vind je dan ook (onder andere) terug in dit recept.

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Op frisse herfstdagen heb ik af en toe zin in een kom warme, rijkelijk gevulde soep. Zoals vandaag, ik kreeg opeens zin om minestrone soep te maken. Voor minestrone is echter niet echt een vast recept. Mijn makkelijke versie is dan ook voornamelijk gebaseerd op ingrediënten die ik al in huis had. Deze minestrone bevat onder andere aardappelen, wortelen, courgette, bleekselderij, cannelloni bonen, spinazie en Pipe Rigate.

Gebakken rijst met ei en groenten

Gebakken rijst met ei en groenten

Dit snelle en makkelijke recept voor gebakken rijst met ei en groenten kun je binnen een kwartier a twintig minuten op tafel zetten. Ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar wel iets wilt eten wat (relatief) gezond is!