Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer
Dit is een recept voor een simpele, zomerse salade met rucola, aardbeien, feta en komkommer. In plaats van de aardbeiendressing kun je natuurlijk je eigen favoriete dressing gebruiken. De salade zou ook goed smaken met verse spinazie in plaats van rucola.
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Ingrediënten
Salade
Aardbeiendressing
Instructies
  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan op hoog vuur gedurende een minuut of twee totdat het amandelschaafsel goudbruin is. Pas op dat het niet verbrandt.
  2. Pureer ondertussen de aardbeien voor de dressing samen met de verse munt fijn in een kleine blender. Voeg de balsamicoazijn toe, evenals wat zwarte peper en een paar korreltjes zout. Pureer dit tot een egale massa en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat je een dressing hebt die dun genoeg is. Je kunt overigens de aardbeien natuurlijk ook fijnstampen met een vork en de munt met de hand snijden (in plaats van een blender te gebruiken).
  3. Snipper het sjalotje, snijd de komkommer in plakjes en snijd de aardbeien ook in plakjes. Men deze ingrediënten, evenals het grootste gedeelte van het amandelschaafsel, door de rucola. Doe de dressing erover en garneer de salade met het laatste beetje amandelschaafsel. Optioneel kun je er nog wat fijngesneden munt overheen strooien indien je dat lekker vindt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!