Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing

Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing

Heb je met dit zonnige weertje zin in een zomerse maaltijdsalade? En houd je van aardbeien? Dan is dit recept voor een spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing misschien wel iets voor jou! Deze glutenvrije salade is in een handomdraai gemaakt en staat in een kwartiertje op tafel. Bovendien kun je de salade eventueel gemakkelijk aanpassen aan jouw eigen smaak. Zo zou de salade ook lekker zijn met bijvoorbeeld rucola, ijsbergsla of gemengde sla in plaats van spinazie. Of vind je rode paprika of tomaatjes lekker? Beiden zouden een goede vervanging zijn van de wortelen in dit recept. Kaasliefhebbers doen er goed aan om de salade te voorzien van verkruimelde feta of Parmezaanse kaas. In het artikel bij het recept geef ik nog enkele andere voorbeelden van variaties op dit recept. Uiteraard kun je het recept ook tot op de letter volgen hoor. Ook dan smaakt het eindresultaat lekker.

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Heb je zin in een lekkere pasta met een simpele saus? En vind je paprika, balsamico en champignons lekker? Dan is dit recept iets voor jou. Dat zijn namelijk dé ingrediënten die bepalend zijn voor de smaak van deze pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons. Zoals de titel van het gerecht al doet vermoeden. Als je een pot geroosterde paprika’s gebruikt, dan zou dit gerecht binnen 20 minuten op tafel kunnen staan. Het is dan ook ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een enigszins gezonde maaltijd wilt eten. Bovendien kun je het gerecht makkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld (vegetarische) kipstukjes toe, gebruik een paddenstoelenmix in plaats van champignons of doe er een Spaans pepertje doorheen als je van pittig eten houdt.

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Toen het laatst op zondag zulk mooi weer was kreeg ik gelijk al een beetje de zomer in m’n bol. Het is natuurlijk pas april, maar ik waande me toch echt even een dagje in juni of juli! Helaas ziet de weersverwachting voor de komende tijd er niet zo veelbelovend uit… dus dan moet je de zon maar in huis proberen te halen, toch? Met deze rucola salade met aardbeien, feta en komkommer voor je neus kom je een heel eind! De salade is supersnel gemaakt, zit boordevol vitamientjes en is redelijk laag in koolhydraten. Bovendien kun je de salade gemakkelijk uitbreiden met een ingrediënt of twee zodat je er een complete maaltijd van maakt. In de blog geef ik enkele suggesties daarvoor!

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Heb je zin in een simpele ovenschotel? Dan is dit recept voor een rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen misschien wel iets voor jou! De ovenschotel duurt wel eventjes om te maken, maar driekwart van de tijd hoef je niet op te letten. Bovendien smaakt het de volgende dag nóg beter, dus maak gerust te veel. Overigens kan de ovenschotel natuurlijk ook met ander vlees gemaakt worden; denk aan gehakt of bacon. Überhaupt geen zin in vlees? De ovenschotel smaakt met alleen rode kool en zoete aardappelen ook lekker!

Italiaanse tonijnsalade

Italiaanse tonijnsalade

Het is mij een tijdje geleden opgevallen dat ik vrijwel alleen maar recepten voor avondmaaltijden op m’n foodblog plaats. Het werd dan ook tijd om eens iets anders toe te voegen. Aangezien de meest bekeken pagina op deze foodblog mijn recept voor tonijnsalade is, leek het mij leuk om daar een variant op te bedenken. Het resultaat? Deze simpele Italiaanse tonijnsalade. Overigens kun je deze tonijnsalade in een handomdraai omtoveren tot een snelle pastasalade met tonijn.

Rode kool met appel en rozijnen

Rode kool met appel en rozijnen

Hoewel rode kool vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar is associeer ik de groente toch met de herfst en de winter. Aangezien het al december is, werd het de hoogste tijd om eens een rode kool recept toe te voegen aan m’n foodblog! Ik heb gekozen voor een redelijk klassiek recept met rode kool, appel en rozijnen. Daarnaast worden onder meer kruidnagels, laurierblaadjes en een kaneelstokje toegevoegd. Benieuwd naar het hele recept? Bekijk dan de blogpost!

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Dit is een simpel recept voor een rode bietenrisotto met appel, bleekselderij en rode wijn. Risotto is eerlijk gezegd iets wat ik heel weinig eet. Ik heb namelijk altijd het idee dat het veel werk is (aangezien je erbij moet blijven en moet blijven roeren in een pannetje). Ik ben echter blij dat ik voor het eerst in maanden weer een keer risotto had gemaakt! Deze rode bietenrisotto smaakt namelijk goed.

Salade met quinoa, rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse

Salade met quinoa, rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse

Heb je zin in een gezonde, gemakkelijke én snelle maaltijd? Dan is deze maaltijdsalade met quinoa iets voor jou. De salade bestaat uit quinoa, rode biet, peer, rozijn, rode ui, geroosterde pecannoten en aangemaakte hüttenkäse.

Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Dit is een goedkoop, snel en makkelijk pasta recept met kip en groenten. Geroosterde paprika, geroosterde knoflook en rode peper dienen als basis voor een pittige saus. Garneer met Parmezaanse kaas, basilicum en luciferdunne reepjes rode peper.