Spaghetti alla Puttanesca
Spaghetti alla Puttanesca is een snel pastagerecht met olijven, kappertjes, ansjovis en tomaat. Ook als je niet echt van ansjovis houdt is het de moeite waard om de ansjovis toe te voegen. Je proeft namelijk geen uitgesproken ansjovis smaak, maar het zorgt wel voor een ziltige toevoeging die goed past bij de zurige kappertjes, de licht-bittere olijven en de scherpe peper.
Porties Prep Tijd
1persoon 2minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 2minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een pan water aan de kook en doe er flink wat zout in. Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, prak de ansjovisfilets en snijd de olijven in plakjes. Gebruik je verse tomaat in plaats van tomatenblokjes uit blik? Snijd dan ook de tomaten klein.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook op matig vuur. Voeg na zo’n drie minuten de tomatenpuree en de ansjovis toe. Bak deze een minuutje of twee mee. Voeg daarna de cayennepeper, tomatenblokjes uit blik, olijven, kappertjes en gedroogde oregano toe.
  4. Laat alles op laag vuur sudderen totdat de pasta nét al dente is. Giet de spaghetti af, maar houdt wat kookvocht apart. Voeg dan de spaghetti toe aan de saus en voeg wat van het kookvocht. Schep alles goed door elkaar totdat alle spaghetti is bedekt met een dun laagje saus.
  5. Breng op smaak met peper (en eventueel zout, maar vond dat zelf niet nodig), garneer met verse peterselie en serveer direct.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 4.2]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!