Worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie (Salsiccia e Fagioli)
Dit is een variant op het Italiaanse gerecht ‘Salsiccia e Fagioli’. De witte ui is in het recept niet traditioneel en zou je achterwege kunnen laten. Ook de rode wijn is optioneel, net zoals de cayennepeper. Ik heb passata (gezeefde tomaten) gebruikt zodat de saus gladder is, maar in plaats daarvan kun je ook eenzelfde hoeveelheid tomatenblokjes uit blik gebruiken. Ik had er nog twee gedroogde pepers aan toegevoegd, maar dat was meer voor de sier (zodat er op de foto’s een pepertje te zien kon zijn) dan voor de smaak. De blaadjes salie die je op de foto’s op het gerecht ziet liggen zijn een minuutje gebakken in een laagje olijfolie. Wederom meer voor de sier.
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een heel klein laagje olijfolie in een pan en bak de worstjes op middelhoog vuur totdat ze een goudbruin kleurtje hebben gekregen (+-2 minuten voor dunne chipolata’s, +-4 minuten voor dikkere worsten). Als je teveel olie toevoegt, dan kan het behoorlijk spetteren.
  2. Zet het vuur laag. Voeg de fijngehakte knoflook en de gesnipperde witte ui toe. Doe er indien nodig wat olijfolie bij. Fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg dan de salie, rozemarijn toe en cayennepeper toe. Meng alles goed door elkaar en bak de ingrediënten 1 minuutje.
  3. Voeg de rode wijn toe en laat de wijn 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de passata en de uitgelekte cannellini bonen toe. Roer alles door elkaar en zet het vuur iets hoger zodat de tomatensaus zachtjes pruttelt.
  4. (Misschien vind je het makkelijk om de worstjes eerst uit de pan te halen voordat je de passata en de cannellini bonen toevoegt. Dan kun je deze namelijk beter door elkaar mengen. Leg vervolgens de worstjes terug in de bonen en tomatensaus.)
  5. Laat het gerecht nog 5 minuten pruttelen zodat de smaken samenkomen en de worstjes doorgaren. Voeg indien nodig wat water toe om de tomatensaus te verdunnen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!