Wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel
Porties Prep Tijd
2personen 7minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 7minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de wortelen en de zoete aardappel(en) en snijd ze in stukjes die ongeveer even groot zijn. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Snijd de verse gember fijn en houd daarbij ongeveer een halve eetlepel per persoon aan. Schil de appel en snijd deze in grove stukken.
  2. Verhit de olie in de pan en fruit de ui, de knoflook en de gember ongeveer drie minuten. Voeg de specerijen toe en bak ze een minuutje mee (totdat de geuren vrijkomen). Voeg dan de zoete aardappel, de wortel en het laurierblad toe. Doe er tot slot net zoveel groentebouillon bij totdat alle ingrediënten bedekt zijn (op basis van bovenstaande ingrediënten had ik ongeveer 550 a 600 milliliter groentebouillon nodig).
  3. Dek de pan af en laat de soep op laag vuur zo’n vijftien minuten zachtjes koken. Voeg dan de appel toe en kook deze vijf a tien minuten mee. Als de wortel, appel en zoete aardappel goed gaar zijn kun je de soep pureren (haal wel even het laurierblaadje eruit). Ik heb ervoor gekozen om alles te pureren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld 2/3e te pureren en 1/3 grof te houden.
  4. Breng de smaak eventueel op smaak met zout en peper, indien je dat nodig acht. Serveer de soep direct of met een topping naar keuze.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!