Zoetzure saus
Deze zoetzure saus past perfect bij allerlei soorten vlees en vis, zoals kipfilet, varkensvlees en garnalen. Je kunt de saus ook serveren met kleine gehaktballetjes erin, of naast een goed gevulde groenteomelet voor een vegetarisch avondmaal. Als je de zoetzure saus hebt gemaakt en wat over hebt gehouden, dan kun je de saus enkele dagen in de koelkast bewaren in een goed afgesloten pot.
Porties Prep Tijd
2personen 3minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 3minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak het sjalotje twee minuten op matig vuur in de plantaardige olie. Voeg vervolgens de paprika (en eventueel een pepertje) toe en roerbak alles nog twee minuten. Voeg tot slot de ananas toe, roer alles door elkaar en haal de pan van het vuur.
  2. Plaats vervolgens een steelpan of vuurvaste schaal op het vuur. Voeg de ananassap, ketchup, tomatenpuree, suiker en rijstwijnazijn toe en breng aan de kook. Ik zou niet alle rijstwijnazijn en suiker direct toevoegen, maar dit beetje bij beetje doen totdat je de juiste balans hebt gevonden. Ik ben zelf begonnen met 2 eetlepels rijstwijnazijn en 1 eetlepel suiker. Ik vond de smaak echter een beetje flauw, waardoor ik uiteindelijk 4 eetlepels rijstwijnazijn en 1,5 eetlepel suiker had toegevoegd.
  3. Maak een papje van de maizena en een klein beetje water. Roer de maizena door de zoetzure saus terwijl je blijft roeren totdat je de gewenste dikte van de saus hebt bereikt. Doe het vuur op een lage stand en laat de een minuutje of twee pruttelen. Voeg tot slot het sjalotje, de ananasstukjes, de paprika en het optionele pepertje toe aan de saus.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!