Indonesische gemengde groenten (Cap cai)

Indonesische gemengde groenten (Cap cai)

Heb je zin in een simpel gerecht met lekker veel groenten? En eventueel kip, garnalen of een vleesvervanger zoals tofu, ei of tempeh? Dan is dit recept voor Indonesische gemengde groenten (Cap cai) iets voor jou! De naam betekent letterlijk ‘gemengde groenten’ en je kunt er vrijwel elke groente indoen die je wilt. Dit recept voor cap cai vraagt om ongeveer tien verschillende groenten, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal te gebruiken. Ik geef namelijk ook suggesties voor versies met drie of vier verschillende groenten. Het gerecht is bovendien juist ideaal om te maken met eventuele restjes groenten die je al in huis hebt en waar je vanaf moet!

Zoetzure drumsticks met groenten

Zoetzure drumsticks met groenten

Dit is een recept voor een simpele ovenschotel met zoetzure drumsticks, groenten en ananas. Zelf heb ik rijst gekookt voor bij deze drumsticks met zoetzure saus. In plaats daarvan zou je ook wat aardappelen in de ovenschotel kunnen doen. In dat geval heb je écht een eenpansmaaltijd (en weinig afwas)!

Italiaanse tonijnsalade

Italiaanse tonijnsalade

Het is mij een tijdje geleden opgevallen dat ik vrijwel alleen maar recepten voor avondmaaltijden op m’n foodblog plaats. Het werd dan ook tijd om eens iets anders toe te voegen. Aangezien de meest bekeken pagina op deze foodblog mijn recept voor tonijnsalade is, leek het mij leuk om daar een variant op te bedenken. Het resultaat? Deze simpele Italiaanse tonijnsalade. Overigens kun je deze tonijnsalade in een handomdraai omtoveren tot een snelle pastasalade met tonijn.

Zoetzure saus

Zoetzure saus

Wil je zelf een zoetzure saus maken? Probeer dan eens dit simpele basis recept voor zoetzure saus met ananas. Deze saus past perfect bij allerlei soorten vlees en vis, zoals kipfilet, varkensvlees en garnalen. Je kunt de saus ook serveren met kleine gehaktballetjes erin, of naast een goed gevulde groenteomelet voor een vegetarisch avondmaal. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kipsaté met simpele satésaus

Kipsaté met simpele satésaus

Wil je zelf kipsaté maken en zoek je een simpel en snel recept? Maak dan deze kipsaté en satésaus op basis van o.a. pindakaas, ketjap, sojasaus en sambal. Dit is voor mij een typisch ‘Lazy Sunday’ recept. Het vereist weinig snijwerk, geen ingewikkelde bereidingswijzen en is zo klaar. Serveer de saté met (gebakken) rijst of bami, kroepoek en atjar of ingelegde komkommer.

Tonijnsalade met augurken, kappertjes en rode ui

Tonijnsalade met augurken, kappertjes en rode ui

Wil je zelf tonijnsalade maken? Dan is dit recept iets voor jou! Er zijn verschillende manieren waarop je tonijnsalade kunt maken, afhankelijk van de ingrediënten die je lekker vindt. Deze tonijnsalade is gemaakt met tonijn, augurken, kappertjes en rode ui.