Simpele geroosterde bloemkoolsoep met knoflook

Simpele geroosterde bloemkoolsoep met knoflook

Heb je met dit gure winterse weer zin in een verwarmende, smaakvolle en gezonde soep? En heb je géén zin om fanatiek in de keuken bezig te zijn? Dan is deze soep van geroosterde bloemkool en geroosterde knoflook waarschijnlijk iets voor jou! Het maken van de soep kost wel wat tijd aangezien de bloemkool en knoflook ongeveer 45 minuten geroosterd moeten worden in een oven, máár je hoeft zelf maar een minuut of tien echt actief iets te doen. Ideaal, toch?

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer de rode bieten hummus met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Heb je zin in een simpel, snel en smakelijk ontbijt (of lunch)? Dan is dit recept voor gepocheerde eieren in tomatensaus op Italiaanse wijze iets voor jou! Het gerecht wordt ook wel Uova in Purgatorio genoemd, ofwel ‘eieren in het vagevuur’. Klinkt dat niet als iets waar je trek van krijgt?

Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Heb je zin in een simpele stoofpot met een beetje pit? Dan is Dak Bokkeum Tang iets voor jou! Dak Bokkeum Tang is een Koreaans gerecht met kip, aardappelen en wortelen. Het gerecht hoort gemaakt te worden met gochujang (een pittige Koreaanse pasta), maar het recept bevat ook een versie zonder die specifieke chilipasta.

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige paprika-tomatensaus. Traditioneel wordt shakshuka als ontbijt gegeten, maar als je het mij vraagt kan het ook prima als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden!

Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca

Ben je op zoek naar een snel, simpel en smakelijk pastarecept? En houd je van olijven, ansjovis en kappertjes? Dan is deze spaghetti alla Puttanesca iets voor jou! Hoe de pasta alla Puttanesca oorspronkelijk is ontstaan, dat is niet met zekerheid te zeggen. Er bestaan echter wel een aantal leuke theorieën die gebaseerd zijn op de naam van het gerecht. Puttana is namelijk Italiaans voor prostituee (om een net woord te gebruiken). Pasta alla Puttanesca kan dan ook losjes vertaald worden als hoerenspaghetti. Klinkt aantrekkelijk, niet?