Indonesische gemengde groenten (Cap cai)

Indonesische gemengde groenten (Cap cai)

Heb je zin in een simpel gerecht met lekker veel groenten? En eventueel kip, garnalen of een vleesvervanger zoals tofu, ei of tempeh? Dan is dit recept voor Indonesische gemengde groenten (Cap cai) iets voor jou! De naam betekent letterlijk ‘gemengde groenten’ en je kunt er vrijwel elke groente indoen die je wilt. Dit recept voor cap cai vraagt om ongeveer tien verschillende groenten, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal te gebruiken. Ik geef namelijk ook suggesties voor versies met drie of vier verschillende groenten. Het gerecht is bovendien juist ideaal om te maken met eventuele restjes groenten die je al in huis hebt en waar je vanaf moet!

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, gezonde en smaakvolle eenpansmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je curry’s lekker? Dan is dit recept voor een milde Indiase curry met kip, Chinese kool en yoghurt misschien wel iets voor jou! Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel, bevat iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en is goed gekruid (maar niet té pittig).

Simpele kimchi van Chinese kool (Baechu kimchi)

Simpele kimchi van Chinese kool (Baechu kimchi)

Heb je zin om een keer Koreaanse kimchi te maken? Maar heb je geen zin om een ingewikkeld recept te volgen dat vol staat met exotische ingrediënten? Dan is dit simpele recept voor Koreaanse kimchi van Chinese kool iets voor jou! Voor dit recept heb je maar elf ingrediënten nodig, inclusief water, suiker en zeezout. Voor slechts één ingrediënt, gochugaru, zou je langs een toko moeten gaan. Als dat echter geen mogelijkheid is of je kunt het ingrediënt niet vinden, dan bied ik er een simpele vervanging voor.

Chinese groentesoep met tofu en zoodles

Chinese groentesoep met tofu en zoodles

Heb je zin in een simpele, lichte en vegetarische soep met Oosterse smaken? Die je in vijftien tot twintig minuten op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor een Chinese groentesoep met tofu en zoodles iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden zijn onder andere Chinese kool, peultjes, shiitakes, noedels van courgette, gember en tofu.

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.