Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Aangezien het bijna Pasen is, had ik even gekeken hoeveel gerechten ik op m’n blog had geplaatst waarin eieren een belangrijke rol spelen. En dat blijken er niet eens zoveel te zijn. Vandaar dat ik mijn Ensaladilla Rusa met je deel! Ensaladilla Rusa is de Spaanse versie van de Russische salade. Deze salade bevat onder meer aardappelen, wortelen, sperziebonen, olijven en ei.

Rucolapesto (pesto di rucola)

Rucolapesto (pesto di rucola)

Gebruik je graag pesto in gerechten of op brood? Probeer dan eens deze rucolapesto. De rucolapesto is een variant op de traditionele – en meest bekende – pesto alla Genovese. De basilicum en de pijnboompitten, die in een pesto alla Genovese horen, worden namelijk vervangen door rucola en geroosterde walnoten. Gebruik de rucolapesto bijvoorbeeld als broodspread, in soepen of over gekookte aardappelen. Ook kun je er een prima pasta pesto di rucola mee maken!

Quinoasalade met rode biet, sinaasappel en feta

Quinoasalade met rode biet, sinaasappel en feta

Heb je tijdens kerst misschien iets te veel gegeten en ben je op zoek naar een gezonde, lichte maaltijdsalade? Dan is deze lauwwarme quinoasalade met rode biet, sinaasappel, feta en walnoten wellicht iets voor jou. Dit frisse gerecht doet je misschien meer aan de lente dan aan de winter denken, maar goed, datzelfde geldt voor de temperatuur buiten! Ik heb voorgekookte rode bietjes gebruikt, waardoor de quinoasalade lekker snel klaar is. Je kunt natuurlijk ook verse rode bieten gebruiken en deze 40-60 minuten koken (afhankelijk van de grootte van de bieten).

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Dit is een simpel recept voor gevulde courgette bootjes. Vanwaar de naam courgette bootjes? Wanneer je een courgette in de lengte doormidden snijdt en het vruchtvlees eruit haalt, dan houd je twee delen over die de vorm van een bootje hebben. Je kunt deze bootjes vullen met werkelijk van alles. Ik heb gekozen voor een vegetarische vulling, onder andere gemaakt van het vruchtvlees van de courgette, een beetje paprika en bulgur (bulgur is een graanproduct uit het Midden-Oosten). De rest van de ingrediënten vind je in het recept! 

Kipsaté met simpele satésaus

Kipsaté met simpele satésaus

Wil je zelf kipsaté maken en zoek je een simpel en snel recept? Maak dan deze kipsaté en satésaus op basis van o.a. pindakaas, ketjap, sojasaus en sambal. Dit is voor mij een typisch ‘Lazy Sunday’ recept. Het vereist weinig snijwerk, geen ingewikkelde bereidingswijzen en is zo klaar. Serveer de saté met (gebakken) rijst of bami, kroepoek en atjar of ingelegde komkommer.

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Dit is een simpel recept voor een rode bietenrisotto met appel, bleekselderij en rode wijn. Risotto is eerlijk gezegd iets wat ik heel weinig eet. Ik heb namelijk altijd het idee dat het veel werk is (aangezien je erbij moet blijven en moet blijven roeren in een pannetje). Ik ben echter blij dat ik voor het eerst in maanden weer een keer risotto had gemaakt! Deze rode bietenrisotto smaakt namelijk goed.

Salade met quinoa, rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse

Salade met quinoa, rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse

Heb je zin in een gezonde, gemakkelijke én snelle maaltijd? Dan is deze maaltijdsalade met quinoa iets voor jou. De salade bestaat uit quinoa, rode biet, peer, rozijn, rode ui, geroosterde pecannoten en aangemaakte hüttenkäse.