Boeuf bourguignon (Rundvlees met rode wijn, wortels en champignons)

Boeuf bourguignon (Rundvlees met rode wijn, wortels en champignons)

Heb je met dit gure weer zin in een lekkere stoofschotel? En vind je champignons lekker? Dan is dit recept voor een klassieke Franse boeuf bourguignon waarschijnlijk iets voor jou! Hoewel het gerecht wel even wat tijd kost, is het helemaal niet moeilijk om te maken. Serveer de stoofschotel bijvoorbeeld met aardappelpuree/ groentepuree, gekookte aardappelen of rijst. Voor wat extra vitamientjes kun je er ook nog zoiets als een salade of gekookte sperziebonen bij maken. Het grootste gedeelte van de bereidingstijd bestaat uit wachten, dus je hebt tijd zat om nog iets anders te maken. Óf je gaat gewoon even TV kijken of zoiets dergelijks.

Borscht recept (Rode bietensoep)

Borscht recept (Rode bietensoep)

Hoewel het officieel al lente is, is de temperatuur daar nog niet echt naar. Vandaar dat ik nog even een recept voor een rijkelijk gevulde, verwarmende soep met je deel. Dit is mijn simpele versie van een vegetarische borscht met rode bieten, aardappelen, wortelen en spitskool. Overigens kun je dit recept gemakkelijk niet-vegetarisch maken door de groentebouillon te vervangen door runderbouillon en er spekjes, runderschenkel of bieflappen doorheen te doen.

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, enigszins gezonde én goedkope maaltijdsoep? Die ook nog eens goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan is deze Mexicaanse zwarte bonensoep met mais, tortillachips en zure room iets voor jou!

Rode kool met appel en rozijnen

Rode kool met appel en rozijnen

Hoewel rode kool vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar is associeer ik de groente toch met de herfst en de winter. Aangezien het al december is, werd het de hoogste tijd om eens een rode kool recept toe te voegen aan m’n foodblog! Ik heb gekozen voor een redelijk klassiek recept met rode kool, appel en rozijnen. Daarnaast worden onder meer kruidnagels, laurierblaadjes en een kaneelstokje toegevoegd. Benieuwd naar het hele recept? Bekijk dan de blogpost!