Gezonde amandel, rozijn en dadelrepen

Gezonde amandel, rozijn en dadelrepen

Koop je wel eens energierepen, fruitrepen of notenrepen? En vind je ze een béétje duur? Maak ze dan zelf! Dat is gelukkig heel gemakkelijk. Deze amandel, rozijn en dadelrepen met kaneel bestaan uit slechts vier ingrediënten en vergen maar tien minuten voorbereidingstijd. Bovendien hoeven ze niet afgebakken te worden!

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Koop je af en toe granola en ben je op zoek naar een goedkoper (en in sommige gevallen gezonder) alternatief? Maak dan gewoon zelf granola! Bijvoorbeeld deze gezonde boekweit granola met goji bessen en kokos. De zelfgemaakte granola bevat relatief weinig suikers, is glutenvrij* en geschikt voor vegans. Bovendien kun je het recept heel gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld ander gedroogd fruit als je geen goji bessen in huis hebt of vervang de kokos door chocolade als je daarvan houdt!

Pecanboter met dadels en kaneel

Pecanboter met dadels en kaneel

Wil je eens iets anders op jouw brood, rijstwafel of cracker smeren? Maak dan deze simpele pecannotenboter met dadels en kaneel! Eigenlijk is het een soort van kruising tussen een fruitspread en een notenboter, maar aangezien ‘ie verhoudingsgewijs meer pecannoten dan dadels bevat ben ik toch voor de naam ‘pecanboter’ gegaan. Het is in ieder geval héél gemakkelijk om te maken en nog best gezond ook!

Bananenijs met walnoten en kaneel

Bananenijs met walnoten en kaneel

Lijkt het je wat om ’s zomers elke dag onbezorgd ijs te kunnen eten? Of zelfs dagelijks te ontbijten met ijs, terwijl je toch kunt zeggen dat je gezond ontbijt? Dan is dit recept voor bananenijs met walnoten en kaneel iets voor jou! Het ijsje bestaat uit slechts drie ingrediënten en is geheel ei- en zuivelvrij.

Spinazie pesto met peterselie

Spinazie pesto met peterselie

Houd je van groene pesto en wil je er eens een variant op maken? Of ben je bijvoorbeeld niet zo dol op basilicum en kun je wel een recept gebruiken voor een pesto zónder basilicum? In dat soort gevallen is deze groene pesto met spinazie en peterselie iets voor jou! De blogpost bevat tevens een voorbeeld waarbij deze pesto gebruikt wordt als dressing voor een zomerse salade met o.a. gemengde sla, blauwe bessen en hazelnoten.

Geroosterde kokosboter maken

Geroosterde kokosboter maken

Kokos is volgens mij een smaak waar je van houdt of een smaak die je écht niet lekker vindt. Ik ben er zelf in ieder geval dol op. Kokosmelk, kokosrasp en zelfs eiwitpoeder met kokossmaak zijn dingen die ik regelmatig gebruik. En vanaf vandaag is daar nog iets bij gekomen: kokosboter! Geroosterde kokosboter, om precies te zijn.

Kiwi avocado kwarktaart

Kiwi avocado kwarktaart

Krijg je binnenkort visite en wil je ze een taart voorschotelen die net even iets anders is dan men misschien gewend is? Of wil je een…

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Houd je van een beetje spicy? Dan is dit simpele recept voor gehaktballetjes met pittige tomatensaus iets voor jou! Houd je juist niet van spicy? Niets aan de hand, je kunt het recept namelijk makkelijk aanpassen. De gehaktballetjes zijn leuk voor bij een borrel, maar ook ideaal voor bij een makkelijke avondmaaltijd. Serveer ze dan bijvoorbeeld met in de oven gebakken aardappelen en wat groenten.

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer de rode bieten hummus met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.