Komkommer raita met munt

Komkommer raita met munt

De oplettende volgers van deze blog die elke zin die ik typ nauwlettend lezen is het misschien opgevallen dat ik het bij een paar recepten over ‘raita’ heb gehad. Al bij een curry recept uit 2015 schreef ik namelijk dat het lekker was om er een simpele komkommer raita bij te serveren en dat ik daar “binnenkort eens een recept voor zou toevoegen”. Van “binnenkort” is weinig terecht gekomen want we zijn inmiddels 18 maanden verder. Toch is hier dan eindelijk een recept voor komkommer raita met munt. Beter laat dan nooit!

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Heb je zin in een frisse, gezonde en makkelijke maaltijdsalade met een smaakvolle dressing? En vind je komkommer en appel lekker? Dan is dit recept voor een spitskoolsalade met komkommer en appel iets voor jou! Deze maaltijdsalade staat binnen tien a vijftien minuten op tafel, zit boordevol vitamine C (en andere dingen die goed voor je zijn), en is voorzien van een krachtige gember-mosterddressing. In plaats van die dressing kun je overigens natuurlijk je favoriete dressing gebruiken. De salade zou bijvoorbeeld ook prima smaken met een tuinkruidendressing, yoghurtdressing of honing-mosterddressing!

Wortel sinaasappel smoothie met banaan

Wortel sinaasappel smoothie met banaan

Het is donderdag natuurlijk Koningsdag en ik bedacht mij last-minute dat het misschien toch leuk zou zijn om een recept met een oranje thema op de blog te plaatsen. Helaas is het al bijna donderdag, waardoor ik niet echt de tijd meer had om een recept voor een baksel te bedenken, te maken en uit te schrijven. Het is dan ook een recept voor een oranje smoothie met wortel, sinaasappel en banaan geworden! Start Koningsdag met deze smoothie en je hebt in ieder geval alvast twee stuks fruit en een deel van je groente binnen. Ideaal, toch?

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Houd je van pittig eten, vind je snijbonen lekker en heb je zin in een eenvoudige wokschotel die je snel op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor pittige snijbonen met gehakt en pinda’s (of cashewnoten) iets voor jou! Ik zat eerlijk gezegd héél even te twijfelen of ik dit recept wel met je zou delen. Het gerecht is namelijk niet heel inventief of bijzonder. Dat gezegd hebbende: de pittige snijbonen met gehakt en pinda’s smaakt goed en dat is toch het belangrijkste!

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Onlangs schreef ik nog dat het een bijna een jaar geleden was dat ik een recept met je had gedeeld dat was gebaseerd op de Italiaanse keuken. Het is wel duidelijk dat ik bepaalde eetfases heb, want sindsdien zijn drie recepten geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Ook dít recept voor pasta met champignons, doperwten en ricotta kan aan dat rijtje toegevoegd worden. Het is overigens niet het meest kleurrijke gerecht dat ik ooit op de blog heb gezet, maar het smaakt wel goed! Dat is het belangrijkste, toch?

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Heb je zin in een frisse salade die je bijvoorbeeld bij een maaltijd zoals een curry kunt serveren? En vind je tomaten en komkommer lekker? Dan is dit recept voor een Indiase komkommer-tomatensalade iets voor jou! Deze simpele salade wordt ook wel ‘kachumbar’ genoemd en bestaat onder andere uit kleingesneden tomaten, komkommer en ui met daarbij een frisse dressing van citroen of limoen. Verder wordt de salade op smaak gebracht met een groen pepertje, verse koriander en verse munt.

Snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten

Snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten

Heb je zin in een simpel, fris en zomers groentegerecht? En vind je bonen lekker? Dan is dit recept voor snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten iets voor jou! Deze bonensalade smaakt goed op kamertemperatuur, maar is ook lekker als het warm is. In plaats van cannellini bonen kun je overigens ook andere (witte) bonen, kikkererwten of linzen gebruiken. Ben je geen kleine eter? Serveer dit gerecht dan met zoiets als polenta, aardappelpuree of rijst en/ of een stukje gegrilde kip of witvis.

Rode pesto maken van zongedroogde tomaten

Rode pesto maken van zongedroogde tomaten

Wil je zelf een keer rode pesto maken van zongedroogde tomaten? Dan is dit recept iets voor jou! Het is een simpel basisrecept, maar je kunt er eventueel nog ingrediënten als geroosterde paprika’s of een rood pepertje aan toevoegen als je dat lekker vindt. In het recept geef ik enkele voorbeelden van veranderingen die je kunt aanbrengen. Ook het basisrecept voor zelfgemaakte rode pesto van zongedroogde tomaten smaakt dankzij de verse ingrediënten echter al beter dan de (meeste) potjes rode pesto die je kunt kopen!

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?

Indiase kip tandoori

Indiase kip tandoori

Wil je een keer zelf kip tandoori maken zonder pakjes en zakjes? Dan is dit kip tandoori recept iets voor jou! Het gerecht lijkt niet op het gelijknamige Knorr Wereldgerecht, maar dat gerecht heeft bij mijn weten ook weinig met een traditionele Indiase kip tandoori te maken. Ik wil overigens niet beweren dat mijn versie wél 100% traditioneel is, dat is zeker niet het geval. Het komt echter wel iets dichter in de buurt!