Aardappelsalade met geroosterde spruitjes, appel, geroosterde peccannoten en honing-mosterddressing
Dit is een recept voor een snelle en makkelijke aardappelsalade met geroosterde spruitjes, appel, geroosterde pecannoten en een honing-mosterddressing op basis van yoghurt.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Voor de dressing
Instructies
  1. Kook de aardappelen totdat ze net gaar zijn.
  2. Halveer de spruitjes, doe ze in een ovenschaal of op een bakplaat en bestrooi met peper, zout en olijfolie.
  3. Rooster de spruitjes in de oven voor 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de spruitjes) zodat ze nog gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
  4. Maak ondertussen de dressing van 3 eetlepels magere yoghurt, 4 kleine theelepeltjes grove mosterd, 4 theelepels honing en een theelepel limoensap. Maak af met peper en zout.
  5. Snijd een appel in vieren, verwijder de pitjes en de harde kern en snijd de appel in dunne blakjes.
  6. Snijd een halve rode ui in flinterdunne halve ringetjes.
  7. Rooster een handje pecannoten.
  8. Doe alle ingrediënten, inclusief de dressing, in en mengkom en breng het verder geheel op smaak met peper en zout.
  9. Serveer in een kom of op een bord en maak het gerecht af met nog een klein beetje magere yoghurt, een beetje honing, een scheutje olijfolie en verse peterselie.
Notities

Variatietips 

Je zou er eventueel nog een beetje sla doorheen kunnen doen. Een handje rucola lijkt mij er wel lekker bij.

In plaats van de honing-mosterddressing kun je er ook voor kiezen om een kerriesaus te maken. Neem dan drie eetlepels yoghurt en voeg er 1 theelepel kerriepoeder aan toe, evenals een héél klein beetje djintan.

Je kunt ervoor kiezen om in plaats van pecannoten walnoten te gebruiken.

Je kunt ervoor kiezen om er een handje rozijnen bij te doen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 2.5]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!