Boerenkoolrisotto met champignons en blauwe kaas
DIt is een recept voor een risotto met boerenkool, champignons en blauwe kaas. Ik heb kastanjechampignons gebruikt, maar je kunt ook normale champignons of bijvoorbeeld een paddenstoelenmix gebruiken. Betreffende de blauwe kaas: Danish Blue, gorgonzola en roquefort zijn alle drie prima opties.
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de champignons in vier kwarten (en eventuele grote champignons in zes of acht stukken). Snijd de boerenkool indien je geen voorgesneden boerenkool hebt. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en houd deze warm op een laag pitje. Als je koude bouillon gebruikt, dan duurt het langer voordat de rijst gaar is.
  3. Verhit een laagje olijfolie in een pannetje en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de rijst erbij en bak deze ook 2 minuten (op matig vuur). Voeg vervolgens een soeplepel bouillon toe, roer regelmatig en wacht totdat de meeste bouillon is verdampt/ opgenomen door de rijst. Ook dit hoeft niet op hoog vuur.
  4. Voeg daarna een nieuwe soeplepel bouillon toe, blijf regelmatig roeren en herhaal dit proces totdat de rijst gaar is (dit duurt ongeveer 18 a 20 minuten). Indien de bouillon eerder op is kun je daarna heet water uit de kraan toevoegen. Eventuele bouillon die je juist overhoudt kun je bijvoorbeeld bewaren om woksauzen mee te maken.
  5. Zet, als je een minuut of 10 a 12 met de risotto bezig bent, een andere pan op het vuur. Verwarm een laagje olijfolie en bak de champignons in 4 a 5 minuten bruin op hoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak deze nog een minuut of 3 a 5 mee zodat de boerenkool beetgaar en nog een beetje knapperig is. Breng de groenten op smaak met peper en een beetje zout.
  6. Als de rijst gaar is dien je de boter en blauwe kaas toe te voegen. Meng deze door de risotto totdat zowel de boter als kaas is gesmolten. Voeg nu ook wat citroensap toe, indien je dat in huis hebt. Breng de risotto op smaak met peper en een beetje zout. Voeg de groenten doe aan de risotto en meng alles goed door elkaar. Strooi eventueel wat grofgehakte walnoten en een beetje extra kaas over de boerenkool risotto voordat je ‘m serveert.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!