Broccolisoep met kokosmelk en spinazie
Dit is een simpel recept voor broccolisoep met kokosmelk en spinazie. Het is bedoeld als maaltijdsoep en het recept gaat uit van twee personen. Als je minder eet dan ik, dan kun je er misschien met drie personen van eten. Ook zou je er bijvoorbeeld meer voorgerechten uit kunnen halen. De soep is een beetje dik, maar je kunt gerust meer groentebouillon of water toevoegen als je van een dunnere soep houdt.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Broccolisoep met kokosmelk en spinazie
Ter garnering
Instructies
  1. Kies een grote stronk broccoli uit van zo’n 600 a 650 gram (inclusief de stam, die wordt ook gebruikt). Of ga voor twee kleintjes. Was de broccoli en snijd kleine roosjes van de stam van de broccoli. Snijd vervolgens het buitenste laagje van de stam, bijvoorbeeld met een dunschiller, en snijd de stam in dunne schijfjes.
  2. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook en gember fijn. Verwarm de kokosolie in een grote steelpan en voeg de sjalotjes en de knoflook toe. Fruit de sjalotjes en de knoflook op laag vuur gedurende vijf minuten aan. Voeg de verse gember, het gemalen komijnzaad, het gemalen korianderzaad, de geelwortelpoeder en de kerriepoeder toe en bak deze een minuut of twee mee. Voeg ook een klein beetje zeezout en een flinke hoeveelheid zwarte peper toe. Voeg de broccoli toe, schep alles goed om en voeg de kokosolie en groentebouillon toe. Breng de soep met een deksel op de pan snel aan de kook. Draai het vuur dan lager en laat de broccoli vijf minuten zachtjes koken. Voeg de spinazie toe en kook deze een minuutje mee.
  3. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine. Kies je voor een blender of keukenmachine, dan kan het zijn dat je het in delen moet doen omdat niet alles erin past. Breng de gepureerde soep vervolgens, indien nodig, verder op smaak met wat zeezout, zwarte peper en/ of kerriepoeder.
  4. Verdeel de soep over de borden of kommen en maak de soep af met wat gesneden bosuitjes en spinazieblaadjes. Voeg eventueel ook andere toppings toe zoals gebakken tofu, tempeh of cashewnoten.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!