Chinese groentesoep met tofu en zoodles
Dit is een recept voor een simpele Chinese groentesoep met tofu en noedels van courgette. Je kunt ervoor kiezen om de noedels van courgette een minuutje mee te koken of om de courgette rauw te laten. Ik heb ze persoonlijk rauw gelaten (wanneer je de kokend hete soep erbij giet worden ze vanzelf wat zachter). Als je ze mee wilt koken, voeg ze dan tegelijkertijd toe met de Chinese kool. Overigens zou je in plaats van sugar snaps zoiets als sperziebonen of snijbonen kunnen gebruiken.
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Smaakmakers
Garnering
Instructies
  1. Breng eerst de groentebouillon aan de kook zodat je die alvast klaar hebt staan. Snijd daarna alle hoofdingrediënten. Leg de noedels van courgette eventueel in een bakje met ijskoud water zodat ze wat steviger worden en mooi opkrullen. Rasp vervolgens de knoflook en gember, snipper het sjalotje in hele kleine stukjes en hak de groene peper (optioneel met zaadlijsten erbij) fijn.
  2. Bak de gember, knoflook en het sjalotje op middelhoog vuur gedurende een minuutje of twee. Voeg dan de groentebouillon toe en breng (weer) aan de kook. Voeg daar de mirin, rijstazijn en sojasaus aan toe (gebruik de aangegeven hoeveelheden als richtlijn en vertrouw op je eigen smaak). Optioneel kun je wat palmsuiker toevoegen om de basis van de soep iets zoeter te maken.
  3. Voeg de tofu, sugar snaps en de shiitakes toe en kook deze ingrediënten vijf minuten. Voeg tot slot de Chinese kool toe en kook deze een minuutje mee.
  4. Snijd ondertussen de Spaanse peper en de bosui. Verdeel de noedels van courgette over de soepborden en schenk de soep erbij. Garneer met de Spaanse peper, bosui en sesamzaadjes. Druppel tot slot voorzichtig een klein beetje sesamolie over de soep (niet te veel, want dan overheerst het alle andere smaken).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!